Volvo-koryfæ på spring til børs-comeback

Det er ikke til at komme uden om tiden hos Volvo, når man nævner navnet Leif Johansson. 14 år sad han i hjørnekontoret for lastbilproducenten, men de senere år har et af svensk erhvervslivs store ikoner kastet sig over helt andre forretninger. Foruden formandsposter i Ericsson og AstraZeneca har Leif Johansson investeret tid og penge i IT-selskaber.

En af investeringerne er Technology Nexus, som efter ti års nedtur og en rekonstruktion nu udviser imponerende vækst, og IT-sikkerhedsfirmaet kan snart være på vej tilbage på børsen, skriver Dagens Industri.

»Vi sigter efter at blive et globalt foretagende i milliardklassen og kommer til at vokse kraftigt, både organisk og med større og større opkøb. I takt med den udvikling bliver børsnotering et alternativ for at finansiere de nødvendige opkøb,« siger Nexus-direktør Peter Gille til den svenske avis.

Nexus har tidligere været børsnoteret, men gik ned i 2006, og tre år senere købte den tidligere Volvo-boss sig ind i Nexus via Itum Invest, som han ejer sammen med to partnere, som han kender fra tiden i Electrolux - før han kom til bilkoncernen.

Leif Johansson har ingen formel ledelsespost i Nexus, men han erklærer sig ifølge Dagens Industri parat til at øge sin investering i firmaet, hvis det skulle komme til en tilbagevenden til fondsbørsen.

Efter ti år med underskud kommer der igen penge i kassen: Omsætningen er de seneste tre år steget mellem 60 og 80 procent om året forventes i år at runde 250 millioner svenske kroner, og ifølge direktøren ligger driftsmarginalen nu på 15 procent.

 

 

Dagens Gossip