Vrede naboer til metrobyggeriet overfalder metro-arbejdere

På metrobyggepladsen ved Marmorkirken i København er vreden kogt over blandt en flok beboere. Det skriver Avisen.dk.

Metroarbejderne er i flere tilfælde blevet truet af naboer til byggeriet. Det fremgår af en tilsynsrapport fra Arbejdstilsynet, som Avisen.dk har fået aktindsigt i.

Det gælder blandt andet en sag for mindre end to uger siden, hvor en beboer ifølge rapporten har "optrådt stærkt truende overfor flere ansatte". Angiveligt var en spærret parkeringsplads årsag til optrinnet, der er et af flere, hvor beboere har været stærkt truende, både verbalt og fysisk. Enkelte tilfælde er blevet politianmeldt, fremgår det af rapporten.

Jens Munch, pressechef hos hovedentreprenøren Copenhagen Metro Team, bekræfter over for Avisen.dk, at de ansatte har været udsat for trusler og i et enkelt tilfælde måtte forsvare sig fysisk mod en forbipasserende.

”Det er selvfølgelig ubehageligt for vores medarbejdere når det sker, og noget vi tager meget alvorligt, det skal der ikke herske nogen tvivl om. Generelt siger vi til vores ansatte, at hvis der opstår en truende situation, så skal de trække sig tilbage, og overlade det til politiet,” siger Jens Munch.

Han understreger, at CMT ikke oplever det som et problem, der er løbet ud af kontrol eller er stigende.

 

Dagens Gossip