Vrøvlende Hollande er mærket af Minsk-maraton

17 timers Ukraine-forhandlinger i Minsk og et efterfølgende seks timer langt EU-topmøde i Bruxelles har gjort Frankrigs præsident, François Hollande, groggy.

Den 60-årige Hollande har i hvert fald svært ved at koncentrere sig ved et pressemøde efter EU-topmødet.

Ud over små fortalelser forveksler han Grækenland og Egypten med hinanden, da han svarer på en journalists spørgsmål. Et andet spørgsmål kan præsidenten slet ikke huske.

Torsdag formiddag og eftermiddag var François Hollande ellers endnu overraskende frisk, da han talte om, at "de næste timer bliver afgørende" for fredsprocessen i Ukraine.

Men et par timer senere kort efter klokken 22 rammer præsidenten åbenbart muren.

- Vi afslutter snart dette pressemøde. Jeg sørger for en vis forvirring, siger en grinende Hollande selvironisk til de fremmødte journalister ifølge nyhedsbureauet dpa.

Sammen med den tyske forbundskansler, Angela Merkel, havde han onsdag eftermiddag sat sig til forhandlingsbordet i den hviderussiske hovedstad med Ruslands og Ukraines præsidenter, Vladimir Putin og Petro Porosjenko.

Torsdag formiddag enedes de efter et langvarigt natligt tovtrækkeri om en køreplan for fred i det østlige Ukraine, der både indeholder en våbenhvile og en fangeudveksling.

Mens Merkel ved formiddagens pressemøde i Minsk virkede en smule klatøjet, så hun ud til at have fået sig en tiltrængt lur i flyet på vej fra Hviderusland, da hun veloplagt ankom til topmødet i Bruxelles.

Da kansleren på sin pressekonference efter topmødet bliver spurgt til, hvordan hun har det, lyder svaret: "Jo tak, ikke dårligt". Og arbejdsugen er ikke omme endnu.

- Der er jo også indenrigspolitiske udfordringer, man skal tage sig af, siger Angela Merkel uden at fortælle, om hun ligesom Petro Porosjenko kun har sovet fem ud af de seneste 72 timer.

/ritzau/dpa

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip