Vulkanudbrud frygtes at have dræbt klatrere

Myndighederne i Filippinerne frygter, at tre bjergbestigere har mistet livet, efter en af de mest aktive vulkaner i østaten tirsdag gik i udbrud.

Fire personer skulle angiveligt være blevet kvæstet, lyder de foreløbige meldinger fra de lokale myndigheder.

Nyhedsbureauet AP skriver ifølge ABC News, at tre udenlandske bjergbestigere og en filippinsk guide er blevet dræbt, men oplysningerne er endnu ikke blevet bekræftet.

Vulkanen Mayon har ellers været rolig i flere år, men tidligt om morgenen lokal tid begyndte bjerget at røre på sig og kaste aske og store klippeblokke op i luften, skriver AP.

En lokal guide har fortalt tv-stationen ABS-CBN via mobiltelefon, at han var i en lejr tæt ved krateret, da vulkanen gik i udbrud og sendte klippeblokke "så store som dagligstuer" ned over dem. Han slap fra stedet i live og fik ringet efter hjælp, lyder det.

Redningshold blev sendt til vulkanen, der ligger i den centrale del af østaten, for at lede efter bjergbestigerne. Flere frygtes fortsat at være fanget nær vulkankrateret.

I december 2009 blev titusindvis af lokale beboere evakueret, da Mayon gik i udbrud og sprøjtede aske og lava op i luften.

Tilbage i 1814 blev mere end 1200 mennesker dræbt, da en strøm af lava fra vulkanen begravede byen Cagsawa.

/ritzau/AFP

 

 

Dagens Gossip