Wammen venter europapolitisk aftale efter sommerferien

Venstre og de Konservative satte sig mandag eftermiddag til forhandlingsbordet sammen med europaminister Nicolai Wammen (S). Venstres EU-ordfører Jakob Ellemann-Jensen (V) havde på forhånd meldt ud, at der formentlig ikke kommer en aftale på denne side af sommerferien.

Samme melding lyder fra Nicolai Wammen, efter at mødet sluttede mandag eftermiddag.

»Forhandlingerne har været meget konstruktive, men der er endnu enkelte udeståender. Derfor er vi blevet enige om at bruge sommeren til at få de sidste detaljer på plads,« siger Nicolai Wammen i en skriftlig kommentar til Berlingske Nyhedsbureau.

De væsentligste udeståender drejer sig blandt andet om det styrkede banksamarbejde, euroforbeholdet samt spørgsmålet om EU-borgeres anvendelse af sociale ydelser.

Regeringspartierne har siden marts forhandlet om en ny europapolitisk aftale med alle Folketingets partier. I den sidste fase har der været en stor grad af enighed mellem regeringen og Venstre og de Konservative. Regeringen forventer derfor at indgå en aftale med de to partier efter sommerferien.

»Vi er ganske tæt på at være enige om en færdig aftaletekst, der tager udgangspunkt i, at Danmark skal være så tæt på kernen i EU som muligt. Det er jeg glad for,« siger Nicolai Wammen.

Nicolai Wammen understreger, at han håber på en aftale, der sikrer et »bredt og solidt fundament under dansk europapolitik«.

»EU er vores stærkeste platform for medindflydelse på udviklingen i Europa og resten af verden. Derfor skal det også være tydeligt for vores samarbejdspartnere i EU, at vi gerne vil det europæiske samarbejde. Det sikrer vi bedst med en stærk europapolitisk aftale,« siger han.

 

Dagens Gossip