Wammen vil aflytte danske ekstremister i udlandet

Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) skal have bedre mulighed for at opsnappe og forhindre planlægning af terrorangreb mod Danmark.

Derfor skal efterretningstjenesten have udvidede beføjelser til at overvåge og aflytte potentielle terrorister.

- Forsvarets Efterretningstjeneste har i dag ikke lovhjemmel til målrettet at indsamle oplysninger om danske ekstremister, der opholder sig i udlandet, siger forsvarsminister Nicolai Wammen (S) under præsentationen af regeringens nye antiterrorudspil.

- FE kan lytte med, hvis der sidder to ekstremister i Syrien, og de begge kommer fra Irak. Hvis den ene kommer fra Danmark, har de ikke samme mulighed, påpeger ministeren.

Han forklarer, at aflytningen skal kunne ske, uden at efterretningstjenesten har fået tilladelse gennem en dommerkendelse.

- Når man skal indhente et retskendelse, så er der en række krav, der skal være opfyldt, konstaterer ministeren og påpeger:

- Vi vil meget gerne give FE en mulighed for på stedet at kunne gribe ind, hvis der er planlægning af et angreb mod Danmark, også selvom der er en dansker med. Og der er kontrol med overvågningen, fordi der sker tilsyn med efterretningstjenesterne.

Wammen understreger samtidig, at terroristerne er bekendt med efterretningstjenesternes massive overvågning, og at det derfor samtidig er nødvendigt at styrke det opsøgende efterretningsarbejde med flere agenter.

I alt lægger regeringen i de nye tiltag op til at styrke Forsvarets Efterretningstjeneste med 415 millioner kroner.

- Vi er i en situation, hvor dem, der rejser til Syrien og Irak, er et stort problem, og der er det vigtigt, at vi giver efterretningstjenesten gode redskaber, mener Nicolai Wammen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip