Washington satser på nordisk kultur

Fra den 19. februar til den 17. marts får et stort amerikansk publikum mulighed for at udforske nordisk kunst og kultur.

Bag festivalen står en af de største amerikanske kulturinstitutioner, John F. Kennedy Center for the Performing Arts.

Kulturminister Marianne Jelved og minister for nordisk samarbejde Manu Sareen deltager i åbningen.

- Vi oplever en stigende interesse for dansk og nordisk kultur, og det skal vi være stolte af. Vi fylder mere, når vi i Norden står sammen, og derfor er jeg rigtig glad for, at vi i fællesskab kan bidrage til en amerikansk kulturbegivenhed af denne kaliber, siger Marianne Jelved og fortsætter:

- Jeg er glad for, at Kennedy Centret vil præsentere et så bredt udsnit af nordisk kultur, og fra dansk side er det arkitektur, design og litteratur, der trækker – men også vores børneteater, der er internationalt helt i top, siger Marianne Jelved.

Kennedy Centret har sammensat et bredt program med alt fra eksperimenterende børneteater med levende dyr til etablerede symfoniorkestre med Carl Nielsen på repertoiret.

Programmet sætter også fokus på litteratur, design, kunsthåndværk og arkitektur og introducerer publikum til det nordiske køkken.

Over 750 kunstnere fra de fem nordiske lande samt Grønland, Færøerne og Åland, deltager.

- Kulturudveksling giver os ikke bare en bedre forståelse af andre kulturer, men også et mere nuanceret billede af os selv. Derfor glæder jeg mig meget til at opleve det amerikanske publikums møde med det moderne Norden. Jeg håber, at amerikanerne vil gå på opdagelse i den nordiske kultur og bruge både fælles værdier og forskelle som et spejl til at reflektere over den amerikanske kultur, slutter Marianne Jelved.

 

Dagens Gossip