Web-tv: Europæisk hitbil er på vej til Danmark

Der er ingen i Danmark endnu, men i Europa er der solgt 450.000 af Dacias topmodel Dacia Duster, og til marts 2014 får danske bilkøbere muligheden for at sætte sig ind i firehjulstrækkeren fra det Renault ejede rumænske bilmærke. Og ifølge anmelderne skal vi begynde at vænne os til at se dem på vejene.

Både til jyder og københavnere

- Jeg kan se alle mulige typer af købere køre rundt i dem. Umiddelbart vil man tænke, at det passer til folk i Jylland, der skal have en krog på den. Men den kører 18-20 km/l, så den også bruges af folk, der bor i for eksempel København, siger Steen Bachmann fra Bilmagasinet.

I Danmark er der i 2013 solgt knap 1000 biler, og ankomsten af topmodellen giver anledning til optimisme hos Renault, der står for importen af Dacia.

- Vores forventning er ligesom med andre Daciaer, at prisen bliver det vigtigste parameter vi skal slå på. Der er ikke andre biler i samme boldgade, der matcher prisen på den her. Og derfor tror vi det bliver en succes hos de prisbevidste danskere, siger Søren Hyltoft, pressechef, Renault Danmark.

Appellerer til kvinder

Bilblogger Malene Raith, fra pret-a-partir.dk spår Dacia Duster- på trods af det maskuline udtryk – til at appellere til kvinder.

- Jeg er stor tilhænger af, at børnene bliver taget op og sat ind i et barnesæde i en høj bil i stedet for, at man skal bukke sig ned og sidde i skæve stillinger. Der er masser af plads i baggagerummet og plads til sportstøj og tasker og hvad man ellers har behov for som familie, siger Malene Raith.

Prisen på Dacia Duster kendes ikke endnu, men Ranault lover dog, at den kommer til at koste minimum 60.000 kroner under lignende SUVer i klassen.

Se videoen nedenunder...

//Make Sense

 

Dagens Gossip