Web-tv: Slut med roamingafgifter på ferien

Mange af os slår som noget af det første roamingfunktionen på vores telefon fra for at slippe for de dyre udlandstakster. Men for en del danskeres vedkommende er det ikke længere nødvendigt. For roamingafgiften forsvinder nu i en række af de lande, vi oftest rejser til.

Mobilvaner kommer med til udlandet

- Danskerne er blandt de mest mobile i verden – og i særdeleshed 3’s kunder, som fx bruger tre gange så meget data som den gennemsnitlige dansker. Og deres mobile virkelighed og vaner tager de med til udlandet. Det må vi som branche forholde os til. Derfor har vi som det første teleselskab valgt helt at droppe roamingafgiften for vores kunder i en række lande i og uden for Europa, siger 3´s administrerende direktør, Morten Christiansen.

3 kommer før EU

En ny EU lov, der er under behandling, vil afskaffe roamingafgifter i Europa ved udgangen af 2015. 3 i Danmark dropper allerede fra den 17. marts udlandsafgifterne i Sverige, England, Irland, Italien, Østrig og Hong Kong. Godt 24 procent af danskerne rejser hvert år på ferie til netop disse lande.

Fremtidsforsker: En naturlig udvikling

- Den digitale generation bruger telefonen som en smartphone, altså hvor man både kan tale og søge mails og alt muligt andet. De kan slet ikke forstå, at man ikke kan gøre det man har lyst til 24/7. Det svarer til, at man kommer ind i et eller andet hus, hvor man ikke kan tænde for lyset. Så det er en helt naturlig udvikling for forbrugerne i hvert fald, at selvfølgelig kan man bruge sin telefon alle steder; til at arbejde på, til at sende mails, til at finde sine venner, forklarer fremtidsforsker Lise-Lotte Lyngsø fra Futurenavigator.dk.

Se videoen nedenunder...

Af Make Sense.

 

Dagens Gossip