Weekendvejr: Vi får både sol, vind og regn

Tasken skal indeholde både tørklæde, solbriller og regnslag, hvis man skal dække sig ind til weekendvejret.

Fredag aften byder på en klar nat med temperaturer på op til syv og 12 grader, hvilket Kulturnattens gæster i København må sætte stor pris på.

Men tørvejret holder ikke hele weekenden.

»Det starter lørdag ud ganske pænt med tørt vejr, skyet nogle steder, men meget blæsende fra en nordøstlig retning. Der burde komme sol i løbet af dagen de fleste steder. Men sidst på dagen kommer der regnvejr sydfra, der bevæger sig stille og roligt ind over landet,« siger DMIs vagtchef Steen Rasmussen.

Søndag morgen vil regnen dække den sydlige del af landet, og derefter bevæge sig nordpå.

»Det ligner et meget bastant regnvejr med 10 millimeter nogle steder. Langt de fleste får en god portion regn, men nogle steder vil det være mindre end fem millimeter. Dog er det ikke sikkert, at det når frem til Nordjylland før sent søndag aften eller natten til mandag. Så nordjyderne kan få en ganske fin søndag,« siger Steen Rasmussen.

Temperaturerne kommer til at ligge på mellem 10 og 13 grader, hvor solen kommer frem. Ellers bliver der en frisk vind ind over land, med gode og hårde vindstød, måske kuling i nogle vindstød.

»Så det er en vind, der kan mærkes, især ude ved kysterne. Kulingen er mest sandsynlig nede ved Østersøen og på Bornholm,« siger Steen Rasmussen,

Weekendens blæsevejr betyder til gengæld, at vi ikke kommer ned på frysepunktet. Fem til otte grader bliver de laveste temperaturer, som vi vil opleve i weekenden.

»Vi ligger i den lune ende i forhold til årstiden,« siger DMIs vagtchef.

 

Dagens Gossip