West Ham slår Everton ud i FA Cup-drama

14/01/2015

West Ham er klar til 1/16-finalen i den engelske pokalturnering i fodbold, efter at London-klubben tirsdag aften vandt en dramatisk omkamp mod Everton, hvor der måtte 20 straffespark til at finde vinderen.

Evertons målmand Joel Robles stod for afgørelsen, da han brændte Evertons 10. forsøg fra pletten og efterfølgende ikke formåede at klare målmandskollegaen Adrians spark.

Den ordinære kamp sluttede 1-1, forlængelsen 2-2, og så skulle det hele altså afgøres i en langtrukken straffesparkskonkurrence, hvor også Evertons Steven Naismith og West Hams Stewart Downing kiksede undervejs.

West Ham burde have afgjort tingene allerede i den ordinære kamp, hvor Everton efter knap en times spil fik Aiden McGeady smidt ud efter to gule kort på et tidspunkt, hvor hjemmeholdet førte 1-0.

Det var den ecuadorianske VM-topscorer Enner Valencia, der lavede West Ham-målet på et kontrastød, men "The Hammers" formåede aldrig at få lukket helt ned for det decimerede gæstehold.

Lige som i den første kamp for en uge siden leverede Everton en sen udligning, da Kevin Mirallas sendte et direkte frispark i nettet med otte minutter tilbage på uret.

Målet blev dog hjulpet på vej af noget sløjt målmandsspil af Adrian, som så fejlplaceret ud i West Ham-målet på Mirallas' afslutning, der kom helt ude fra hjørnet af straffesparksfeltet.

Lidt af en gave til Everton, der fik ny luft efter udligningen, og som kampen udviklede sig, var det ikke nogen stor overraskelse, at gæsterne kunne bringe sig foran i forlængelsen.

Romelu Lukaku stod for scoringen, da han prikkede landsmanden Mirallas' indlæg i nettet ved forreste stolpe, og så førte Everton pludselig 2-1.

Men West Ham var ikke slået, og syv minutter før tid fik indskiftede Carlton Cole udlignet, da han fra tæt hold sendte bolden i mål efter hovedstødsoplæg fra den fremrykkede forsvarer James Tomkins.

I 1/16-finalen venter der London-klubben en udekamp mod Bristol City fra den tredjebedste række.