Wigan i dilemma før Cup-finale

Der er omkring 50 kilometer på motorvej mellem fodboldklubberne Wigan Athletic og Manchester City, men på de fleste andre parametre er de to naboklubber diametrale modsætninger, når de lørdag mødes på Wembley i London i finalen af den traditionsrige 'store' pokalturnering FA Cup.

Det er lille mod stor. Fattig mod rig. David mod Goliath. Find selv på flere. Alt det, der kunne gøre den 141 år gamle engelske cup-finale til en lækkerbisken for enhver, der elsker fortællingen om underhunden, der (måske) gør det onde ved favoritten.

Der er dog en risiko for, at den lille i duellen, Wigan, 'ofrer' FA Cup-finalen til fordel for kampen for overlevelse i Premier League. Her ligger holdet med to runder igen under nedrykningsstregen med tre point op til sikkerhed. Og allerede på tirsdag skal Wigan spille en vital overlevelseskamp mod Arsenal.

Jamen, FA Cup er da den letteste vej til hæder og ære og endda europæisk fodbold for Wigan, vil nogle mene? Forkert. For uanset resultatet af finalen er Wigan allerede sikret europæisk deltagelse i næste sæson i Europa League, da Manchester City har sikret sig adgang til Champions League via andenpladsen i Premier League.

Og skal man se på det økonomiske aspekt, er overlevelse i Premier League under alle omstændigheder meget mere værd målt i engelske pund end en pokal-titel. Derfor vil det ikke være utænkeligt, hvis Wigan-manager Roberto Martínez vælger at stille med en trup, der er sammensat med henblik på at kunne stille op i stærkeste formation tre dage senere mod Arsenal.

Og ifølge fodboldekspert på 6'eren Morten Bruun kan man end ikke klandre Wigan-bossen, hvis det er det, han vælger.

- Martínez står i en umulig situation, for nøgternt set er kampen mod Arsenal bare vigtigere lige nu. Vi kan ikke tillade os at spørge ham, hvad han bilder sig ind. I virkeligheden burde diskussionen handle om, hvorfor man spiller finalen, mens Premier League stadig er i sin afsluttende fase, siger Morten Bruun til jp.dk

Omvendt har Roberto Mancini hos Manchester City alt at spille for i FA Cup-finalen, hvis han vil vinde et trofæ med sit dyrt købte mandskab i denne sæson. For mesterskabet har ærkerivalerne fra Manchester United snuppet. Og Champions League blev en eklatant fiasko for City.

- FA Cup-finalen er chancen for at vinde et trofæ, og det er vigtigt for en klub som Manchester City at vinde trofæer hvert år. Det er vigtigt for mentaliteten og attituden i klubben. Det er bedre at vinde Premier League eller Champions League, men dér må vi arbejde hårdere, siger Roberto Mancini i et interview på klubbens hjemmeside.

Skal man tro Wigans midtbanespiller James McArthur, får Manchester City ikke pokalen 'gratis'. For han tror på, at en sejr i FA Cup-finalen kan give Wigan momentum i kampen mod nedrykning, og at man derfor skal spille på begge heste, så at sige.

- Vi vil vinde pokalen, og vi vil blive oppe (i Premier League, red.). Det bliver tre massive kampe, men vi føler, vi kan gøre klubben ære ved at vinde FA Cuppen først. Der er dog ingen grund til, at vi ikke kan vinde alle tre kampe. Vi er et godt hold. Vi kan besejre alle modstandere på en god dag. Det har vi bevist, siger James McArthur ifølge bbc.co.uk.

FA Cup-finalen spilles kl. 18.15 på Wembley og vises på på 6'eren.

 

 

 

 

Dagens Gossip