Wiggins vil være tungere før VM

Tour-vinderen fra 2012, Bradley Wiggins, afslører, at han planlægger at tage på i vægt før VM. Englænderen satser nu benhårdt på enkeltstartsdisciplinen ved VM i Toscana den 25 september.

Wiggins har tidligere været en tungere rytter. For da han under de olympiske lege i 2008 vandt guld på bane, vejede briten 13 kg mere, end da han fire år senere vandt Tour de France. Nu vil han så gå op i vægt igen.

Denne gang er det for at kunne konkurrere med de tungere specialister i disciplinen: Fabian Cancellara og den tyske storfavorit Tony Martin, som forventes at være de største forhindringer for Wiggins' ambitioner om at vinde guld i kampen mod uret.

Bradley Wiggins fortæller til den britiske avis The Independent om sin fysiske og træningsmæssige omstilling forud for VM:

- Det har været en kæmpe kontrast (at træne til VM i år, red.), for tidligere har det været et kompromis imellem at træne til tidskørslerne og samtidig holde sig let.

- Nu er jeg gået i en hel anden retning, da jeg skal tage på i vægt. Det har faktisk været rart. Min evne til at køre op ad er dog massivt påvirket af vægten. Når jeg ankommer til VM, vil jeg veje 7 eller 8 kilo mere end under min sejr i Touren sidste år. Det kan mærkes, når du bærer på ekstra vægt, siger Wiggins.

Briten, der fylder 34 år i april næste år, smider dermed mere benzin på bålet til rygterne, om at han er færdig med at satse på at konkurrere om sejren i et af de tre store etapeløb.

 

Dagens Gossip