Wiland droppede fælt - mestrene tabte i Aalborg

Med torsdagens nederlag på 0-3 i Europa League-kvalifikationen til den danske onde ånd fra Dila Gori og førnævnte historik skulle man altså tro, at FCK ville få en nem premiere i Superligaen, men sådan gik det langt fra. Aalborggenserne fik rejst sig og slog FCK. 

Kampen endte 2-1 efter en nervepirrende kamp, hvor den sikre bagerste mand i FCK-målet, Johan Wiland, stod for et kæmpedrop.  Men det var nu ikke, fordi kampen mod AaB begyndte kedeligt. Snarere tværtimod. 

Inden der var gået fem minutter, havde begge mandskaber i den grad haft nærgående forsøg, som ramte træværket.

Første chance faldt til angriberen Cesar Santin, som efter kun tre minutters spil ramte stolpen med ydersiden af sin fod, da han på et indlæg uden den største fart forsøgte at dirigere bolden i mål.

Og inden, der var gået fem minutter, var det hjemmeholdets tur til at tage sig til hovedet over en bold, der var tæt på at gå i mål. 

Manden bag den flotte afslutning var Nikolaj Thomsen, der i et løb mod mål besluttede sig for at prøve udefra og med et hårdt aftræk ramte overliggeren. 

Mål blev det dog ikke til, før Johan Wiland altså besluttede sig for at sætte gang i humøret på Nordjyske Arena.

En mellemting mellem et skud på mål og et indlæg fra Nikolaj Thomsen endte i favnen på Wiland, men keeperen mistede bolden for fødderne af den så udskældte og tidligere målfarlige angriber Jeppe Curth, som blot satte foden på og scorede til 1-0.

Men allerede i det næste angreb fløj hurtige Igor Vetokele, som i fraværet af den solgte topscorer Andreas Cornelius havde fået en startplads, frem og blev fældet af Lasse Nielsen.

Fra kanten af feltet tog venstre backen Pierre Bengtsson frisparket, som tog en mand i muren og gik ind.

Alligevel var det dog hjemmeholdet, der trods en kamp i benene og lang rejse hjem fra Georgien tog alle pointene. 

Matchvinder-målet kom fra den tidligere FCK-angriber Søren Frederiksen. Og hvilket mål han scorede mod sine tidligere holdkammerater.

Kasper Kusk, som i lang tid har været en profil for Aab, spillede en bold ud til højrebacken Henrik Dalsgaard, som lagde den hårdt og fladt lige ind i feltet, hvor Søren Frederiksen stod og dirigerede den i kassen til stor jubel for de 7.062 tilskuere.

Dermed tog AaB altså fusen på både historikken og FCK og fik en perfekt begyndelse på den nye sæson, mens mestrene vakler.  

 

Dagens Gossip