Wilbek afviser Pytlicks dobbelt-jobberi

Bølgerne er gået højt i Dansk Håndbold Forbunds ledelse efter Oure Efterskole onsdag eftermiddag i en pressemeddelelse kunne fortælle, at kvindelandsholdets træner Jan Pytlick er blevet ansat som ugentlig træner for uddannelsesinstitutionens U16-hold.

- Der er et dementi på vej ud fra Oure Efterskole, siger Dansk Håndbold Forbunds sportschef Ulrik Wilbek og tilføjer:

- Den pressemeddelelse, der blev udsendt, beskriver ikke sagen korrekt. Det forholder sig sådan, at Pytlick ikke er ansat. Som landstræner er der ikke plads til at have andet job ved siden af. Det korrekte er, at Pytlick ikke har nogen fast aftale med Oure Efterskole, og at han fremover kun vil dukke op, når der er tid i hans kalender til det.

Ulrik Wilbek understreger, at han ikke har talt med store bogstaver i sagen.

- Men meldingen om, at Jan Pytlick supplerer sit landstrænerjob med en ansættelse på en efterskole, overraskede mig. Jeg havde intet som helst hørt om den inden bt.dk kunne fortælle mig om den i telefonen. Derfor har jeg naturligvis brugt en del tid på at finde ud af, hvordan tingenes rette sammenhæng var, siger Ulrik Wilbek.

Jan Pytlick er tavs i sagen.

- Jeg har ingen kommentarer og kan fanges på mobilen i næste uge, når jeg udtager truppen til de kommende kampe i EM-kvalifikationen, skriver han i en sms.

I pressemeddelelsen fra Oure Efterskole var han dog noget mere snakkesalig.

- Jeg synes, det er fedt at have en ugentlig træning, hvor man kan få en føling med håndbold. Det at kunne afprøve nogle helt nye ting kan man godt savne i jobbet som landstræner. Det har jeg nu fået lov til af Dansk Håndbold Forbund. Jeg bliver nok ikke en bedre landstræner af jobbet her, men jeg får uden tvivl skærpet nogle ting, blev Jan Pytlick blandt andet citeret for at sige.

På Oure Efterskole kalder pressemedarbejder Christian Larsen, der udsendte pressemeddelelsen, sagen for 'spændende'. Han ønsker dog ikke at udtale sig, men henviser i stedet til Oure Efterskoles sportsleder Jacob Landtved, som først senere torsdag vil udtale sig.

Tidligere træner for det mandlige landshold Leif Mikkelsen har bemærket turbulensen.

- Sagen er stærkt underholdende, siger han og kalder det for problematisk, at Ulrik Wilbek ikke har været orienteret om Jan Pytlicks flirten med Oure Efterskole.

- Som sportschef er man jo leder for landstræneren, siger Leif Mikkelsen.

Anders Dahl-Nielsen, der også har været træner for det mandlige danske håndboldlandshold mener, at der ville have været grobund for ny kritik af Jan Pytlick, hvis historien havde været korrekt.

- Klubtrænerne kritiserede ham efter OL i fjor. Den kritik kunne sagtens være genopstået, siger Anders Dahl-Nielsen.

Ifølge Ulrik Wilbek er de kritiske røster mod Jan Pytlick forstummet.

- Samarbejdet mellem ham og klubtrænerne kører fint og upåklageligt, siger Ulrik Wilbek og bliver bakket op i sit synspunkt af København Håndbolds træner Martin Albertsen.

- Jeg har ikke noget at indvende mod samarbejdet mellem os klubtrænere og Jan Pytlick. Siden sidste år har vi holdt to fine møder, siger Martin Albertsen.

 

Dagens Gossip