Wilbek beklager VM-ballade, meeeen...

Håndboldlandstræner Ulrik Wilbek står for første gang frem, siden han kom i vælten efter det danske landsholds kæmpenederlag til Spanien i VM-finalen sidst i januar.

Wilbek skabte blandt andet røre ved at udeblive fra det internationale pressemøde og for at bide fra sig i lufthavnen, da holdet vendte hjem til kritik.

Håndboldlandstræneren blev væk fra det internationale pressemøde, fordi han var syg, og efterfølgende fik han konstateret mavesår.

Han fortryder dog, at det ikke allerede ved pressemødet blev kendt, at han havde det skidt, siger han i et interview med Berlingske.

- Jeg skulle have meldt ud, at jeg var syg, siger han til avisen.

Han kom derfor til at fylde for meget i mediedækningen af nederlaget:

- Det havde jeg det sgu dårligt med. Også fordi folk ikke kendte baggrunden, siger Wilbek.

Udeblivelsen fra pressemødet medførte kritik fra blandt andre hans spanske kollega Valero Rivera, som Wilbek nu har skrevet et brev til for at udrede situationen.

Efter hjemkomsten til Københavns Lufthavn blev landstræneren mødt med kritiske spørgsmål vedrørende sin udeblivelse, hvilket fik hovedpersonen til at reagere kraftigt.

Særligt en kvindelig journalist fra Ekstra Bladet fik Wilbeks iltre temperament at føle.

Men landstræneren fortryder ikke, at han overfusede journalisten:

- Da jeg siger, at jeg er syg, mere end antyder hun, at jeg lyver. Jeg synes, det er langt over grænsen for, hvad man kan tillade sig.

- Hun var en journalist, som tydeligvis ikke kendte noget til sporten, og jeg havde overhovedet ikke noget problem med at sige, at hun var flabet, lyder det fra Wilbek til Berlingske.

Samme dag udsendte han en pressemeddelelse, hvor der stod, at han de sidste tre-fire dage under slutrunden havde været plaget af stigende utilpashed, som han valgte at holde skjult både over for landsholdet og offentligheden.

Han stod efter finalenederlaget til rådighed for den danske presse, men eftersom det internationale pressemøde flere gange blev udsat, valgte han til sidst at forlade hallen.

Wilbek siger, at han nu har det bedre med mavesåret, og at han forsøger at lytte til sin krop.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip