Wilbek efter rekordnederlag: Rædselsfuldt

Spanien var en klasse bedre end Danmark i VM-finalen. Intet fungerede for landstræner Ulrik Wilbek, som forsøgte alt i løbet af 19-35-nederlaget, som det største i en VM-finale nogensinde.

- I behøver ikke spørge, om der var andet, vi kunne have gjort, for det var der ikke, siger Wilbek.

- Umiddelbart har jeg ingen forklaring på nederlaget, andet end at det så ud som om, at der ikke var mere tilbage overhovedet. Og så gik alt galt.

- Jeg tog hurtigt en timeout ved stillingen 0-3, og så synes jeg egentlig, at vi fik stabiliseret det lidt og kom lidt ind i kampen og fik nogle gode angreb.

- Men vi kunne fysisk overhovedet ikke modstå dem forsvarsmæssigt. Og vi lavede rigtig mange dumme fejl i angrebet, mener Wilbek.

Landstræneren havde det skidt nede på bænken i anden halvleg, hvor Danmark hurtigt kom bagud med 15 mål.

- Det var rædselsfuldt. Man stod og håbede på, at den kamp snart kunne blive færdig. Det var ligegyldigt, hvad jeg gjorde, og hvem jeg satte ind, så skød den næste bolden væk og brændte.

- Og nogle var så trætte, at de slet ikke kunne spille. René Toft kunne slet ikke spille, så det var bare nedtur, fastslår Wilbek.

De otte sejre inden finalekampen mod Spanien bør man dog ikke glemme, påpeger landstræneren.

- Man må sige, at vi har gjort os fortjent til sølvmedaljerne, vi har vundet otte kampe ud af otte inden finalen og spillet godt.

- Det var bare rigtig ærgerligt at slutte af på denne måde. Det var absolut den værste oplevelse håndboldmæssigt nogensinde, konkluderer Wilbek.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip