Wilbek: Håndboldpigerne tilbage i små kår

Normalt er der mange danske tilskuere, når kvindelandsholdet i håndbold spiller slutrunder. Ditto norske, når deres "jenter" er i aktion.

Sådan var det ikke ved det netop overståede EM i Serbien. Meget tommer haller - og selv med Serbien på banen var de fleste af de 20.000 sæder i Beogradska Arena tomme.

Skidt for sporten, mener sportschef og herrelandstræner i Dansk Håndbold Forbund (DHF), Ulrik Wilbek.

I sin klumme på forbundets hjemmeside opfordrer han til, at man flytter kvindehåndbolden tilbage til små haller.

- Efter at have overværet EM i Serbien må jeg erkende, at det vigtigste tema for international kvindehåndbold i mine øjne lige nu er at genoprette interessen fra medier og tilskuere, skriver Wilbek.

Han husker tilbage på EM for mænd for 11 måneder siden, hvor Danmark vandt guld, og hvor der var masser af tilskuere i de samme arenaer. Om et år er der VM for kvinder, og igen foregår det i Serbien.

- Serbien er for det første traditionelt et land, hvor mænds idræt er prioriteret væsentligt højere end kvindeidræt, siger Wilbek.

- Hvis interessen for kvindehåndbold og den deraf følgende branding skal forbedres, skal vi have bedre og mere troværdige produkter.

- Og det får man først og fremmest med fyldte haller. Lad os gå tilbage til konceptet i 90'erne, hvor der blev spillet i mindre haller.

- Glem alt om omklædningsrummenes størrelse og afstanden fra banen og ud tilskuerne. Find de haller, hvor der kan skabes stemning og intimitet. 2000 tilskuere i en fyldt hal virker langt bedre end 4000 i en hal til 20.000, mener Wilbek.

Når der er mesterskaber for mænd, plejer der at være fyldt op i hallerne. Det sker næppe i januar til VM i Spanien, hvor Danmark spiller indledende kampe i Sevilla.

- VM og EM for herrer har siden 2007 været spillet for fulde huse. Sådan bliver det ikke i 2013. Der er recession i Spanien. Håndboldsporten er hårdt ramt og ikke specielt populær i Spanien. Og meldingerne går på, at det går mere end trægt med billetsalget.

- At man vælger at placere en pulje i Sevilla, hvor der ingen store klubber er, kan være meget svært at forstå. Den store interesse for håndbold i Spanien er i Nordspanien, hvor man ikke har placeret nogle kampe, skriver Wilbek.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip