Wilbek: Rusland-kamp er ikke gruppefinale

Det er forkert at betegne de danske håndboldherrers VM-kamp i aften mod Rusland som en gruppefinale.

Det mener landstræner Ulrik Wilbek, som også minder om, at Makedonien bliver en hård modstander i det indledende gruppespil, hvor fire ud af de seks hold går videre til 1/8-finalerne.

- Det, synes jeg, vil være hårdt at sige over for Makedonien, der blev nummer fem ved sidste EM, som alle har glemt, siger Wilbek.

Danmark vandt lørdag aften 41-27 over Qatar i den første kamp i gruppen, mens Rusland slog Island med 30-25 i en af nøglekampene i gruppen. Makedonien vandt 30-28 over Chile.

- Jeg synes, Rusland spillede godt. De har et rigtigt godt tempo i deres kontrafase, de er farlige og fysisk stærke, men de falder også ud af kampen i perioder, og det er selvfølgelig det, vi skal udnytte, siger Wilbek.

Landstræneren har brugt det meste af træningerne før Qatar-kampen på at forberede spillerne på Rusland-kampen.

- Russerne spiller meget hurtigere, og de løber meget mere end tidligere. De er bedre i returløbene, og så har de to gode spillere på hver plads i stedet for, at de kører med de samme hele tiden.

- Alle de spillere, de har på banen, de vil gerne gå mod mål. De har ikke længere typer, som bare går rundt og smider bolden væk. Det er et bedre hold end længe set. Det er der ingen tvivl om.

- Det havde jeg også forventet. Jeg mener, at jeg for 14 dage eller en måned siden sagde, at jeg mente, at Rusland var klart et af de sværeste hold i gruppen, påpeger Wilbek.

Danmarks kamp mod Rusland går i gang klokken 20.15.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip