Wilbeks B-hold kæmper sig til tredje sejr

Aalborg Håndbolds Mads Mensah Larsen gik forrest med otte mål, da det danske B-landshold i håndbold søndag vandt for tredje gang af tre mulige ved firenationersturneringen i Gdansk.

Danmark besejrede Norges B-landshold med 26-20, efter nordmændene førte 12-9 ved pausen.

Danmark havde allerede vundet turneringen inden kampen mod Norge, efter at det danske hold tidligere havde besejret B-holdene fra Tyskland og Polen.

- Det var lidt den samme sang alle tre dage med en dårlig første halvleg og en rigtig god anden halvleg, siger landstræner Ulrik Wilbek.

- I dag startede vi inde med nogle af de spillere, der ikke havde spillet så meget endnu. Dér må vi sige, at da Mads Mensah Larsen kom på banen, fik han ændret kampens forløb.

- Han spillede en meget flot kamp og lavede otte mål i løbet af den halve time, han var på banen, siger landstræneren.

Ulrik Wilbek fremhæver desuden venstrefløjen Casper U. Mortensen og højrefløjen Rasmus Nielsen, der scorede henholdsvis fem og fire mål.

Landstræneren har under turneringen i Polen fulgt kampene fra tribunen, mens udskiftningerne og de taktiske dessiner undervejs var lagt i hænderne på assistenttræner Henrik Kronborg og talentchef Claus Hansen.

Det har givet Ulrik Wilbek mulighed for at studere de enkelte spillere på en helt anden måde.

- Dels sidder man lidt højere, og det giver et bedre overblik. Den anden ting er, at jeg har meget større mulighed for at følge med for eksempel i forsvarsspillet, og hvad der sker, når det ikke lige går godt.

- Jeg kan følge de enkelte spillere meget bedre, når jeg ikke selv skal tænke på, hvem jeg skal skifte ind og ud, og skal vi lave om på taktikken og alle de ting.

- Så i forhold til at observere med henblik på, hvem der kan komme ind i truppen, dér synes jeg, det er en god måde at gøre det på, siger Ulrik Wilbek.

Landstræneren samler i juni en trup med henblik på EM-slutrunden i januar næste år.

Her skal Danmark på hjemmebane forsvare guldet fra det seneste EM sidste år.

/ritzau/

 

Dagens Gossip