Wonderful Copenhagen-direktør trækker sig efter skandale

Direktøren i Wonderful Copenhagen gennem over 20 år, Lars Bernhard Jørgensen, trækker sig fra sin stilling som følge af Eurovision-skandalen.

Det oplyser bestyrelsesformand for turismefonden Peter Højland.

Samtidig stiller ni ud af 10 bestyrelsesmedlemmer deres mandat i bestyrelsen til rådighed. Dermed håber ledelsen i Wonderful Copenhagen at "genskabe fokus på turismearbejdet", står der i en pressemeddelelse fra fonden.

- Vi mener, at det er hensigtsmæssigt for at reetablere omdømmet for Wonderful Copenhagen og genskabe legitimiteten og tilliden til organisationen, at vi fornyer organisationen, siger Peter Højland.

Bestyrelsesformanden blev udnævnt sidste sommer, da regningen for tv-showet begyndte at eksplodere, og han lægger ikke skjul på, hvem der har forfattet planen om udskiftning i den øverste ledelse af fonden.

- Det har jeg selvfølgelig. Jeg er kommet ind udefra og har kigget på organisationen. Den her plan, der er lagt, er en plan, jeg har udarbejdet, siger han.

Beslutningen om at også skifte ud i bestyrelsen er dog ikke en erkendelse af, at bestyrelsen ligeledes har begået fejl, mener Peter Højland.

- Nej, det er en kollektiv beslutning, der skal sikre, at vi får vores gode omdømme tilbage, siger han.

Udskiftningen skal fjerne fokus fra sagen om overskridelserne af budgetterne ved Eurovision i København, der ifølge Peter Højland har skadet Wonderful Copenhagens arbejde.

Wonderful Copenhagen deltog i at lukke hullet i kassen, da budgettet for sangkonkurrencen skred. Både Rigsrevisionen og en ekstern undersøgelse er nu i gang med at undersøge, om det skal have retslige konsekvenser.

De undersøgelser, mener Peter Højland ikke, at turismefonden kan vente på.

- De to undersøgelser kører parallelt, og de kan trække ud i tid. Når den her plan iværksættes nu, så er det for at komme videre, siger han.

Både bestyrelsen og direktør Lars Bernhard Jørgensen forbliver i deres stillinger, indtil deres afløsere er fundet.

/ritzau/

Top partnere


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip