Wozniacki beder om fred i privatlivet

Præmissen for den opsigtsvækkende konklusion var, at da den dansk-nordirske duo i sommeren 2011 blev kærester, lå de begge nummer et på verdensranglisterne i henholdsvis tennis og golf, og at de siden er dumpet ned som nummer ni og to.

Før sin første kamp i aften i dette års Wimbledon mod spanske Estrella Cabeza Candela beder Caroline Wozniacki i et interview med det store britiske dagblad The Times om, at kritikken snarest stopper.

»Der er altid folk, der ønsker at tale og lave sine egne historier,« citeres Caroline Wozniacki for at sige og tilføjer:

»Da Rory vandt alt i fjor, var jeg den lykkelige årsag. Så kiksede han et cut til en turnering, og pludselig var det mig, der fik skylden for hans påståede nedtur. Det har intet med dette at gøre. Jeg er så glad for, at han er her. Hans support er fantastisk. Der er få personer, der præcist ved, hvordan det føles at være i min position. Rory er ung, han har været verdensetter, og han har vundet mange turneringer. Der er altså ikke mange mennesker, der kan relatere sig til dette.«

Dybt forelskede

I The Times-interviewet medvirker Rory McIlroy. Og han giver Caroline Wozniacki ret.

»Alle ved, hvordan det er at være forelsket og på samme tid ønsker at gøre et godt stykke arbejde. Det kræver ressourcer. Og det er der, vi er lige nu.«

At Caroline Wozniacki og Rory McIlroy er dybt forelskede, lægger de ikke skjul på.

Med lettere rødmende kinder fortæller de journalisten Neil Harman, hvordan de mødte hinanden.

»Jeg så Caroline første gang i virkeligheden ved US Open i 2010. Jeg forelskede mig straks. I kampen mod Carly Gullicksson (6-0, 6-1, red.) bar hun stramtsiddende mørkt tøj. Min caddie kan fortælle i nærmere detaljer, hvordan jeg i perioden efter denne kamp konstant talte om hende,« griner Rory McIlroy.

Der kom dog til at gå næsten et år, før Caroline Wozniacki og Rory McIlroy igen stødte på hinanden.

Det skete i juli 2011 under et professionelt boksestævne i Hamborg, hvor Wladimir Klitschko og David Haye mødtes i en VM-kamp.

»Jeg sad ved siden af Klitschkos manager og kunne føle, at Rory fra sit sæde bagved stirrede på mig. Herefter præsenterede jeg mig for ham og sagde, at jeg gerne ville ønske ham tillykke med den nyvundne US Open-titel. Rory lyste op og spurgte, om ikke vi kunne få taget et billede af hinanden sammen,« siger Caroline Wozniacki.

Revurderet træningsmetoder

Dagen efter tog de begge videre til London, hvor Caroline Wozniacki skulle deltage i et sponsorarrangement, mens Rory McIlroy skulle se Wimbledon-finalen på Centre Court.

»Om aftenen mødtes vi på en bar. Her fandt vi et bord, hvor vi havde en fire timer lang personlig samtale. To år efter er vi stadig sammen,« siger Rory McIlroy, der giver Caroline Wozniacki skylden for, at han er begyndt at træne hårdere end nogensinde.

»Siden jeg mødte Caroline, har jeg revurderet mine træningsmetoder. Hun har lært mig, at hårdt og dedikeret arbejde er vejen frem mod topresultater,« siger Rory McIlroy.

Caroline Wozniacki giver ham ret i, at de som mennesker har forskellige indfaldssvinkler til livet.

»Jeg er den nøjeregnende type, mens Rory er mere tilbagelænet. Hvis jeg sætter mig en ting for, skal den udføres til perfektionisme. Rory er meget bedre til at acceptere fejl end mig,« siger Caroline Wozniacki.

Som eliteidrætsfolk med hele verden som arbejdsplads kan Caroline Wozniacki og Rory McIlroy umuligt være sammen hele tiden.

Driller hinanden ofte

Men da Rory McIlroy for et par måneder siden spillede Masters i USA, var Caroline Wozniacki med som gæst, og da den danske tennisspiller i sidste uge spillede sig frem til semifinalen ved Aegon International i Eastbourne, fulgte nordireren hendes kampe fra tilskuerpladserne.

»Vi har det dejligt sammen,« siger Caroline Wozniacki, der fortæller, at hun og Rory McIlroy ofte driller hinanden.

»For eksempel nævner jeg ofte over for Rory, at jeg i flere uger end ham har ligget nummer et på verdensranglisten. Men selvfølgelig roser jeg ham også. Derhjemme kalder jeg ham Champ. Han spiller jo utrolig godt. Millioner af golfspillere beundrer ham,« siger Caroline Wozniacki med et smil.

Det kommende stykke tid får Caroline Wozniacki og Rory McIlroy ikke set meget til hinanden.

Mens danskeren deltager i Wimbledon og i aften møder spanieren Estrella Cabeza Candela, skal McIlroy fra på torsdag spille Irish Open.

Og når disse begivenheder er ovre, holder Caroline Wozniacki sommerferie, mens Rory McIlroy deltager ved British Open.

 

Dagens Gossip