Wozniacki gav teenage-tøs tørt på

Erfaringen vandt over ungdommen, da den dansker tennisspiller Caroline Wozniacki sejrede over 16-årige Donna Vekic i et decideret hedeslag i Australian Open torsdag morgen dansk tid.

Mens temperaturerne sneg sig op omkring de 40 grader, fik Wozniacki gjort kål på sin kroatiske modstander med vindercifrene 6-1, 6-4.

Donna Vekic havde inden kampen varslet, at hendes stærkeste våben var hendes serv. Men i første sæt lykkedes det hende ikke at holde sin serv en eneste gang. Det ene point fik hun ved at bryde i Wozniackis parti til 1-2.

Undervejs i første sæt måtte et publikum gabe så højt, at det kunne høres flere rækker væk - og det var da heller ikke en spændende tennislektion, som 22-årige Wozniacki gav sin modstander, der var med i en grand slam-turnering for første gang.

Mens Wozniacki returnerede godt og med sin fysik og slag fra baglinjen kunne køre sin modstander træt i heden, blev hun ofte presset i sin egen serv. Især ved den bløde andenserv, fik kroaten mulighed for at svare igen.

I andet sæt opnåede Wozniacki en sikker føring på 4-1, men så var det som om, hun tog en slapper i varmen.

Samtidig viste undertippede Vekic, som publikum havde en forkærlighed for med tilråb som "come on Donna", hvorfor hun bliver set som et stortalent. Blandt andet ved at sende 17 vinderslag af sted mod Wozniackis 13.

Ved stillingen 5-4 kunne en svedig Wozniacki serve sættet hjem. Og her var der ingen nerver på fra danskerens side.

Hun nåede op på 40-0 og fik dermed tre matchbolde. Hun havde dog kun brug for én og cementerede sin sejr med at sende sit tredje serve-es af sted.

Donna Vekic, der ligger nummer 111 i verden, var turneringens store overraskelse, da hun overbevisende vandt sin første runde-kamp over Andrea Hlavackova fra Tjekkiet.

Den danske tennisspiller, der ligger nummer 10 på verdensranglisten, havde inden kampen sagt, at hun ville vise teenagesensationen, hvem der bestemte på den bagende varme bane i Melbourne.

- Det er bare at gå ind og vise, hvem der bestemmer, og hvem der er herren over banen, sagde Wozniacki onsdag.

Wozniacki møder i tredje runde Lesia Tsurenko fra Ukraine, der ligger nummer 85 i verden og ikke burde give Wozniacki store problemer.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip