Wozniacki møder 18-årig amerikaner i Australian Open

16/01/2015

Den danske tennisstjerne Caroline Wozniacki skal i første runde af grand slam-turneringen Australian Open op imod den amerikanske teenager Taylor Townsend.

De to har kun mødtes en enkelt gang før, men det er til gengæld ganske kort tid siden.

Wozniacki vandt over Townsend i WTA-turneringen i Auckland i begyndelsen af januar med cifrene 6-1, 7-6.

18-årige Townsend ligger nummer 100 på verdensranglisten, mens Wozniacki er placeret som nummer otte. Danskeren er seedet til samme placering i årets første grand slam.

Vinder Wozniacki over Taylor Townsend, venter der formentlig danskeren hård modstand, da hun vil skulle møde vinderen af opgøret mellem Sloane Stephens fra USA og Victoria Azarenka fra Hviderusland.

Ingen af de to har fordel af at være seedede i turneringen, men det skyldes for Azarenkas vedkommende primært, at hun var ramt af skader i 2014-sæsonen. Både i 2012 og 2013 vandt hviderusseren Australian Open.

Hvis seedningen holder, og Wozniacki spiller sig i kvartfinalen, venter forhåndsfavoritten Serena Williams. Den amerikanske verdensetter var sidste år altdominerende og slog blandt andet Wozniacki i finalen i US Open.

Serena Williams lægger ud mod belgieren Alison Van Uytvanck.

I de øvrige kvartfinaler er der desuden lagt op til opgør mellem andenseedede Maria Sharapova og Eugenie Bouchard, der er seedet til at blive nummer syv, mens de resterende kvartfinaler står til at blive mellem henholdsvis Agnieszka Radwanska og Petra Kvitova samt Ana Ivanovic og Simona Halep.

Caroline Wozniackis bedste præstation i Australian Open er en semifinale i 2011.

Danskeren har fået en blandet optakt til turneringen, da hun først kom i finalen i Auckland, som hun tabte til Venus Williams, og efterfølgende måtte trække sig i første runde i WTA-turneringen i Sydney med håndledsproblemer.