X Factor: Dommerne har fået deres kategorier

Så er det afsløret, hvilke deltagerkategorier de tre X Factor-dommere skal stå i spidsen for i resten af talentkonkurrencen. Nu venter dommernes bootcamps, og herefter følger de længe ventede liveshows - så det er nu, at konkurrencen for alvor intensiveres.

Traditionen tro stod deltagerne bag dørene og ventede forventningsfuldt på hvilken dommer, der ville træde ind i rummet til dem.

Blachman: Gensidig inspiration generationerne imellem

Igennem de mange auditions, har det været tydeligt at se, hvor mange talentfulde deltagere, der har været i den unge kategori (15-23 år). Derfor var det en glad Thomas Blachman, der fandt ud af, at det er ham, der skal forsøge at føre en fra denne kategori frem til sejr.

Det kom meget bag på Blachman, at han fik kategorien, som han betegner som en særdeles stærk kategori af unge.

- Det er en kæmpe fornøjelse - og der vil være gensidig inspiration generationerne imellem, udtaler han.

Hvad angår Blachmans vinderchancer, konstaterer han kort - med henvisning til sms-afstemningerne i rækken af liveshows:

- Det må være op til vælgerne.

Ida Corr: Gode muligheder for at overraske positivt

Døren ind til deltagerne i 24+-kategorien blev åbnet af Ida Corr. Hun er sikker på, at hun vil kunne føre kategorien hele vejen frem til finalen, og som hun ser det, er det en underdog-kategori med gode muligheder for at overraske positivt. Men det er bestemt ikke kategoriens eneste styrke:

- De ældre deltagere har prøvet kræfter med en del ting allerede. De har gennemlevet den periode, hvor man tror, at man ved, kan og skal alting på én gang. Derfor står de nu åbne, nysgerrige og ydmyge i forhold til denne proces - og efter min mening findes der ikke bedre vilkår for kreativitet end åbenhed.

Anne Linnet: Gruppefællesskabet har en særlig styrke

Det er ingen hemmelighed, at der i år har været udfordringer omkring gruppekategorien, da niveauet generelt ikke var så højt som i de to øvrige kategorier. Det var derfor en overrasket, men alligevel forventningsfuld Anne Linnet, der åbnede døren ind til grupperne.

- Det spændende ved denne kategori er, at det er fællesskabet der er kernen i foretagenet - den fælles klang, det fælles arbejde med musikken og det at få temperamenterne til at spille sammen. En solist er sig selv, men i en gruppe skal personlighederne vokse sammen, både musikalsk og mentalt. Så grupperne skal først og fremmest lære, hvordan forskellighederne kan supplere hinanden, og de skal mærke, hvordan fællesskabet har en styrke, som den enkelte ville have svært ved at opnå alene, fortæller hun.

 

Dagens Gossip