X Factor-færing: Jeg er en udskældt race

Et svært sangvalg og en upopulær hjemstavn, var ifølge den 25-årige færing Jógvan medvirkende til, at han fredag røg i farezonen X Factor.

- Jeg blev faktisk ikke overrasket. Mit sangvalg var lidt på kanten. Danskere er heller ikke så venligt stemt over for færinger, der kommer til Danmark og stjæler deres show, siger han.

Jógvan, der fredag optrådte med Jeff Buckley-nummeret "Forget Her", er dog langt fra den første færing, der har beriget X Factor med sit sangtalent.

I 2009 vandt færøske Linda Andrews konkurrencen, mens Sveinur blev nummer tre i 2012. Den gode X Factor-statistik til trods, mener Jógvan altså ikke, at hans færøske hjemstavn ligefrem tjener til hans fordel.

- Men det er jo latterligt, for Færøerne er jo en del af Danmark, siger han.

Opvæksten på den danske vulkanø har imidlertid givet Jógvan en musikalsk inspiration, som han mener adskiller ham fra hans danske konkurrenter.

- Jeg har fundet inspiration i bjergene, lyset og de mennesker, der omgiver mig der. Det er noget med romantikken. Det kommer folk også til at høre mere til fremover i X Factor, lover han.

Og selv om hans mentor Lina Rafn fra starten udråbte Jógvan til at være en "rigtig rockfyr", så glæder han sig til at kunne vise en mere poppet side af sin musikalitet frem, når X Factor vender tilbage på skærmen fredag.

- I næste uge bliver det mere poppet og en mere moderne sang. Noget der er hot lige nu. Det kan jeg faktisk bedre relatere til, siger han

X Factor sender hver fredag kl. 20.00 frem til finalen, der i år transmitteres live fra Boxen i Herning.

Newspaq

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip