Yderligere ni ukrainske soldater dræbt

Ni ukrainske soldater er blevet dræbt og 26 såret i kampe med russisk støttede separatister i det østlige Ukraine i det seneste døgn, siger en militærtalsmand mandag.

Talsmanden Vyjatjeslav Selesnijov siger, at regeringsstyrker er blevet angrebet af separatister i omkring 100 separate tilfælde.

Voldshandlingerne er steget i den seneste måned i forbindelse med en ny offensiv fra oprørernes side.

Ukraines militær siger, at kampene har været særligt voldsomme omkring byen Debaltseve, der er et vigtigt jernbane- og vejknudepunkt nordøst for byen Donetsk.

Den regionale politichef Vijatjeslav Abroskin siger, at syv civile er blevet dræbt af granatild i Debaltseve og i Adiivka - en anden by i frontlinjen - i løbet af søndag.

Den separatistkontrollerede by Donetsk blev rystet af en eksplosion sent søndag. Den stammede ifølge den regionale administrationschef, Ivan Prikhodko, fra en fabrik, der fremstiller sprængstoffer, artilleriammunition og luftbomber.

Lokale indbyggere sagde, at eksplosionen blæste vinduerne ud i boliger i Donetsk, men der var ingen umiddelbare oplysninger om ofre eller årsagen til eksplosionen.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip