Yes! Jorden kan leve længere, end vi troede

Bare rolig, Jorden forsvinder højst sandsynligt ikke i morgen. Eller dagen efter. Faktisk kan Jorden ifølge ny forskning overleve væsentligt længere, end forskerne tidligere troede.

Forskere: Tidsrejsende efterlader måske spor på Facebook

To nye forskningsmodeller viser at Solen ikke fordamper Jordens vand før om mindst en milliard til halvanden milliard år ude i fremtiden. Det er hundrede af millioner år senere, end den tidligere model viste. Det skriver Videnskab.dk.

Solen bliver meget langsomt lysere og varmere med tiden. Mens den gør det, fordamper vandet ligeså stille fra jordens overflade og ud i atmosfæren. En dag vil det betyde, at der ikke er mere vandt tilbage på jorden. Men forskerne er uenige om, hvornår det sker.

Hvordan ser mennesket ud om en million år?

Ifølge et tidligere studie er en stigning på bare seks procent mere sollys i stand til at skabe en dræbende drivhuseffekt, der fordamper alt vand på jorden. Da Solen i øjebliket stiger med cirka 1 procent mere sollys for hver 100 millioner år, vil det altså betyde at dommedag rammer omkring 600 til 700 millioner år fra nu.

Men ifølge et nyere studie fra University of Colorado i USA, der også tager højde for Jordens skyer, samt forskellige klimatiske forhold, viser noget andet. Ifølge det amerikanske studie har vi i hvert fald 1 milliard år tilbage på kloden.

Af Videnskab.dk

 

Dagens Gossip