Zentropa giver filminstitut kold skulder i bilagssag

Mødet bragte ikke de to parter tættere på hinanden, skriver DR Nyheder. Efter mødet konstaterer Henrik Bo Nielsen, administrerende direktør for DFI, at Zentropa ikke ønsker at samarbejde med filminstituttet i sagen.

»Vi må konstatere, at Zentropa har tilkendegivet, at de for nærværende ikke ønsker at bidrage til fremskaffelsen af den dokumentation, vi har efterspurgt omkring filmen »Antichrist«,« siger han til DR Nyheder.

I 2009 brugte Zentropa ifølge bt.dk cirka 60.000 kroner på at flyve direktøren for verdens mest prestigefyldte filmfestival, Cannes-direktør Thierry Fremaux, til København. Her fik han fremvist Lars von Triers »Antichrist«, og derefter blev direktøren inviteret til eksklusiv middag med deltagelse af fire personer, tilberedt af en Michelin-kok, i Lars von Triers private hjem i Lyngby.

De 60.000 kroner, der blev brugt på mad og flybilletter, blev angiveligt skjult af Zentropa i de officielle regnskaber for filmen, der er afleveret til DFI, som støttede »Antichrist« med otte millioner kroner.

»Vi tager Zentropas beslutning til efterretning. Og det betyder, at vi sammen med vores rådgivere i sagen, nu skal træffe en afgørelse på det foreliggende dokumentationsgrundlag og henset til sagens forløb,« siger Henrik Bo Nielsen til DR Nyheder.

Han oplyser, at Kammeradvokaten og Deloitte skal lave en revisorundersøgelse af Zentropas regnskaber.

»Vi vil tage os god tid til vurderingerne, og den del af arbejdet forventer jeg, vi vil kunne afslutte i løbet af nogle uger,« siger Henrik Bo Nielsen.

Peter Aalbæk Jensen, Zentropas direktør, vil ikke udlevere bilagene til DFI, fordi filminstituttet har valgt at lave en revisorundersøgelse af et regnskab, der tidligere er blevet godkendt.

»Mine bilag snakker jeg kun med Gud og skattefar om, hvis nogen af dem skulle have interesse for det. For mig er det en principiel sag. Jeg vil ikke acceptere, at mit firma bliver behandlet mere nidkært end andre, fordi det har en direktør, der er eksponeret i medierne. Fordi man er en offentlig person, så skal man ikke behandles på ringere vilkår end andre,« siger Peter Aalbæk Jensen til Politiken.

 

Dagens Gossip