Zornig vil mobilisere udsatte til kommunalvalget

20/04/2013 19:40

BNB

Nyheder
»Det er typisk de socialt udsatte, der ikke stemmer ved kommunalvalget. Det er familier, der er uden for arbejdsmarkedet, hvor der er fattigdom, dårligt helbred og måske børnesager. De skal gøre deres stemme gældende på lige fod med alle andre,« siger Lisbeth Zornig, der løftede sløret for sit projekt på Liberalt Alliances landsmøde lørdag, hvor hun var indbudt som gæstetaler.»Det er kommunerne, der er tæt på de udsatte familier. Det er dem, der kommer med løsninger og dem, der giver begrænsningerne, så det er der, man skal gøre sin stemme gældende. Kommunalvalget er for den gruppe mennesker meget vigtigere end folketingsvalget,« siger Zornig, der er »fløjtende ligeglad med, hvor de sætter deres stemme, bare de sætter den«.De næste halve år vil hun sammen med tænketanken SIF forsøge at finde måder, der gør det attraktivt og nemt for socialt udsatte at afgive deres stemme.»Man kan kigge på, om stemmeurnerne skal komme til dem, om man skal organisere fælles afgang til stemmeurnerne, om brevstemmeriet kan systematiseres - hvad som helst, der kan få dem til at sætte krydset den 19. november,« siger Lisbeth Zornig, der selv er vokset op i et socialt belastet miljø med seksuelt misbrug, alkoholisme og fattigdom.Hendes tænketank, der blev etableret i oktober sidste år, består af 100 tænkere med baggrund i både politik, forskning, kunst og praktik. SIF er oprettet for at »udvikle og afprøve nye ideer og initiativer, der kan forny og forbedre indsatsen over for de socialt udsatte mennesker i Danmark«, som det hedder i formålsparagraffen.Allerede nu er SIF i gang med at få andre med på valg-idéen, fortæller Lisbeth Zornig.»Vi er i gang med at mobilisere de frivillige organisationer, som har med udsatte at gøre, og vi taler også med socialrådgiverne, om de på en eller anden måde kan hjælpe udsatte med at få stemt. Vi vil også til at tage rundt og snakke med forskellige råd i kommunerne, der er sammensat af repræsentanter for udsatte, og få dem til at formulere, hvad de vil,« siger Lisbeth Zornig.

Mest læste i dag

»Det er typisk de socialt udsatte, der ikke stemmer ved kommunalvalget. Det er familier, der er uden for arbejdsmarkedet, hvor der er fattigdom, dårligt helbred og måske børnesager. De skal gøre deres stemme gældende på lige fod med alle andre,« siger Lisbeth Zornig, der løftede sløret for sit projekt på Liberalt Alliances landsmøde lørdag, hvor hun var indbudt som gæstetaler.

»Det er kommunerne, der er tæt på de udsatte familier. Det er dem, der kommer med løsninger og dem, der giver begrænsningerne, så det er der, man skal gøre sin stemme gældende. Kommunalvalget er for den gruppe mennesker meget vigtigere end folketingsvalget,« siger Zornig, der er »fløjtende ligeglad med, hvor de sætter deres stemme, bare de sætter den«.

De næste halve år vil hun sammen med tænketanken SIF forsøge at finde måder, der gør det attraktivt og nemt for socialt udsatte at afgive deres stemme.

»Man kan kigge på, om stemmeurnerne skal komme til dem, om man skal organisere fælles afgang til stemmeurnerne, om brevstemmeriet kan systematiseres - hvad som helst, der kan få dem til at sætte krydset den 19. november,« siger Lisbeth Zornig, der selv er vokset op i et socialt belastet miljø med seksuelt misbrug, alkoholisme og fattigdom.

Hendes tænketank, der blev etableret i oktober sidste år, består af 100 tænkere med baggrund i både politik, forskning, kunst og praktik. SIF er oprettet for at »udvikle og afprøve nye ideer og initiativer, der kan forny og forbedre indsatsen over for de socialt udsatte mennesker i Danmark«, som det hedder i formålsparagraffen.

Allerede nu er SIF i gang med at få andre med på valg-idéen, fortæller Lisbeth Zornig.

»Vi er i gang med at mobilisere de frivillige organisationer, som har med udsatte at gøre, og vi taler også med socialrådgiverne, om de på en eller anden måde kan hjælpe udsatte med at få stemt. Vi vil også til at tage rundt og snakke med forskellige råd i kommunerne, der er sammensat af repræsentanter for udsatte, og få dem til at formulere, hvad de vil,« siger Lisbeth Zornig.