Han lægger en kugle af hakkekød på en tallerken - og snart er den perfekte burger-bøf klar

Skrevet af Ninna Andreasen

23/02/2016

Mest læste i dag

Du kender formentlig scenariet:

Ungerne (eller andre barnlige sjæle) har bestilt byg selv-burgere. Du har snittet grønt, rørt dressinger, stillet ketchup og sennep frem - måske endda bagt burgerbollerne selv.

Nu kommer så tidspunktet, hvor bøffen skal indføres i bollen. Men ak. Den er for tyk på midten. Foruden at den får balancen i din hjemmebyggede burger til at tippe, så er den nu umulig at bide over. Men bare rolig. Der er råd at hente hos slagteren Jan Høegh Hall.

Han har vist kunden Steffen Goldek et ekstremt enkelt trick, så man får helt flade burgerbøffer. Han har filmet det, og videoen er nu gået viralt.

Det eneste, man skal bruge, er to tallerkener, en frysepose og selvfølgelig hakket oksekød. Skær eller klip fryseposen halvt over i siden, så arealet af den bliver dobbelt så stort.

Læg tallerkenen på hovedet og beklæd den med halvdelen fryseposen, så der ikke kommer kødsaft på tallerkenen.

Læs også: Han fylder stegepanden med masser af salt og viser et trick, som alle bør kende

Læg en rund kugle hakket oksekød på tallerkenen. Dæk kødet med den anden side af fryseposen. Mas dernæst bøffen flad med bunden af den anden tallerken.

Fik du ikke helt fat i, hvordan man gør, kan du se det i videoen nedenfor.

Sådan former jeg bøffer til burgere, efter anvisninger fra vores lokale slagter, Jan Høegh Hall

Posted by Steffen Goldek on Saturday, February 20, 2016

Følg Dagens Opskrifter for flere lignende artikler: