EL: Fingrene væk fra læreres overenskomst

Finansminister Bjarne Corydon (S) skal holde fingrene fra lærernes arbejdstidsaftale, som snart skal forhandles i en ny overenskomst med Kommunernes Landsforening (KL).

Sådan siger Enhedslistens folkeskoleordfører Lars Dohn. Han advarer regeringen om, at Enhedslisten går imod en folkeskolereform, hvis den skal betales af lærerne, som underviser mere i klassen og får mindre tid til at forberede sig.

- Folketinget skal ikke afgøre en overenskomst. Arbejdstidsaftalen skal behandles af KL og lærernes centralorganisation. Derfor er det meget højt spil af regeringen med den danske model. Man plejer at respektere den fri forhandlingsret, siger Lars Dohn.

- Jeg forstår simpelt hen ikke, at SF og Socialdemokraterne kan involvere sig i dette. Jeg fatter det ikke. Enhedslisten vil hellere ansætte fyrede lærere, fordi hver tiende lærer går ledig efter omfattende kommunale fyringer, forklarer Lars Dohn.

- De bør være omdrejningspunktet i løsningen af folkeskolereformen. Så vi får dem i job i stedet for et overenskomstmæssigt overgreb på lærernes arbejdstidsaftale, siger Lars Dohn, som selv er lærer.

Enhedslisten står udenfor folkeskoleforliget, men regner med at mødes med børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S).

- De store linjer er klappet af i forligskredsen. De ved, hvor de vil hen. I går (mandag) var der møde hos finansministeren. Det er mærkeligt at mødes om en folkeskolereform hos en finansminister. Det er en uskøn sammenblanding, siger Lars Dohn.

Folkeskolereformen kan sætte skel mellem Enhedslisten og regeringen, som det skete i det dramatiske opgør efter skattereformen med de borgerlige, frygter han.

- Hvis man vil lave dette overgreb mod lærerne, bliver det uden Enhedslistens deltagelse, fastslår Lars Dohn

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip