Europæisk land vil forbyde Islam

Foto: Shutterstock.com

Landet sammenligner blandt andet Islam med ideologier som nazisme og fascisme, og det bør derfor forbydes.

Mens vi i Danmark har fået en strammere udlændingepolitik i løbet af de seneste par år, så tager de nogle mere drastiske skridt i Tjekkiet. Her skal det tjekkiske parlament nemlig vurdere om, hvorvidt Islam helt skal forbydes.

Modstanden mod Islam er nemlig rigtig stærk i landet, og mange anser Islam for at være en ideologi, der er ligeså farlig som nazisme og fascisme.

”Vi har foreslået, at alle ideologier der fremmer had og vold skal forbydes. En af de ideologier er Islam og derudover er det fascisme og nazisme,” lyder det fra Jiri Kobza, der er parlamentsmedlem for det nationalistiske parti, Frihed og Direkte Demokrati (SPD) i Tjekkiet.

”Hvis nogen opfordrer til, at man skal slå vantro og jøder ihjel, så er det ikke fredens religion,” skulle Kobza have tilføjet ifølge en korrespondent fra Norges Kristeligt Dagblad.

Socialdemokratiet er også ude med stærk kritik af Islam

Man kunne mistænkes til at tro, at det blot er holdningen fra en enkelt nationalistisk person, men flere højt respekterede politikere i Tjekkiet her i blandt Socialdemokraten Bohu-slav Sobotka, der var premierminister indtil 2017, har udtrykt sig meget kritisk mod Islam.

Sidste år sagde han blandt andet til den østrigske avis, Die Presse, at han ikke ønskede flere muslimer i landet. Den nuværende tjekkiske præsident Milos Zeman, var tidligere socialdemokrat og i dag er han leder af Alternativt Socialdemokratisk Parti. Hans holdning til Islam er også meget klar.

Ifølge Kristeligt Dagblad Norge har han sagt, at Islam ikke hører hjemme i Europa. Han var samtidig hovedtaler ved en anti-islamisk demonstration i 2015, hvor han blandt andet skulle have sagt, at de indvandre som Tjekkiet tidligere havde taget i mod, kom fra en kultur af mordere og religiøst had.

I Tjekkiet vil det ikke være muligt at forbyde en religion, men ifølge Jiri Kobza, så definerer man kun Islam som en religion, men også som en ideologi. Derfor mener partiet også, at man kan forbyde Islam.

”Muslimerne kommer ikke til at integrere sig. Selv hijab-tørklædet har en politisk besked med sig, og den er at ’vi ikke vil integrere os. I skal acceptere os, som vi er’ Og det er ikke migration – det er kolonisering,” lyder det fra Kobza, der afviser, at den tjekkiske befolkning skulle være racister eller fremmedhadske.

”Vi har 530.000 lovlige migranter, der bor her, og dem har vi ingen problemer med,” fortæller Jiri Kobza.

Partiet SPD hvor Jiri Kobza er medlem, er ikke en del af regeringen, men de fik 10 % af stemmerne ved valget til det tjekkiske parlaments underhus sidste år.

Læs også

Socialdemokratiet vil indføre topskat på arv

 

Dagens Gossip