5 grunde til at kvinder bakker ud af et forhold

02/11/2016 20:45

Ane Sørensen

Sex og samliv
Modelfoto: Shutterstock
Modelfoto: Shutterstock
Der kan være mange gode grunde til, at vi ikke længere ønsker at være en del af vores parforhold.

Mest læste i dag

Det er ikke altid lige let at være en del af et parforhold. Der vil som regel opstå konflikter og sommetider beslutter vi til sidst, at det er bedre at gå hvert til sit, end at være i et dysfunktionelt forhold. 

Grundene til at vi vælger at kaste vores håndklæde i ringen og bryde forholdet til vores mand, er dog forskellige fra forhold til forhold.

Norske Side 2 har samlet en håndfuld grunde til, at kvinder tager valget om at slutte deres forhold.

1 . Mangel på humor.

Når vi griner med vores partner, så gør det forholdet imellem os stærkere og mere velfungerende. Det skyldes, at vi føler os tættere og mere trygge. Det viser en undersøgelse fra University of North Carolina. 

2. Konflikthåndtering.

Der er konflikter i alle parforhold. Men par, som har et godt forhold og holder sammen, formår som regel at løse disse på en konstruktiv måde. Ifølge den amerikanske parforholdsekspert Wendy Walsh handler det om at lytte til hinanden, veje sine ord og vide, hvornår man skal lade konflikten ligge.

3. Mangel på nærhed.

Mange kvinder føler en mangel på nærhed i deres parforhold, før de vælger at afslutte det. Måske føler hun ikke, at han er der for hende. Måske er sexlivet gået i stå, og der er efterhånden blevet langt imellem kys og kærtegn.

4. Urealistiske forventninger.

Hvis vi forventer noget helt andet af vores forhold, end v rent faktisk får, så kan det godt gå galt. Mange af os har en forventning om, at alle vores behov skal dækkes i et forhold. Men sommetider glemmer vi, at et parforhold også handler om kompromiser.

5. Trivialitet

Hvis du har været i et parforhold i rigtig lang tid, så kan det være en udfordring at blive ved med at holde gang i gnisten. Det er altafgørende for forholdet, at I ikke tager forholdet for givet, men sætter pris på hinanden. Husk, hvad det var, du faldt for hos din partner.