6 frække facts om kondomer

Kondomet er kendt for at være en af de sikreste måder at beskytte sig på. Faktisk er det den eneste form for præventionsmiddel, der beskytter mod både uønsket graviditet og kønssygdomme, hvorfor det for mange er en absolut favorit.

I samarbejde med Sinful, der har lavet den ultimative guide til kondomer bringer vi her 6 frække facts, du sikkert ikke vidste om de beskyttende knaldhætter.

1. Brugt i nødstilfælde til at bære vand

Mange militærfolk og outdoor-entusiaster bruger kondomet til andet end bare beskyttelse, når de dyrker sex. Et kondom kan nemlig udvide sig utroligt meget, hvorfor det er en oplagt beholder til at transportere vand i. Takket være latexens utroligt elastiske egenskaber er det muligt at strække kondomet så meget, at det kan rumme mere end 2 liter vand.

Det eneste minus er, at når kondomet bliver strukket så meget, skal der ikke særligt meget til, før det går i stykker, så det gælder om at være varsom.

2. Verdens største kondom

I 1993 så verdens største kondom dagens lys i følge Guinness World Records. Det knap 22 meter høje, pink kondom blev sat på Luxor obelisken, der står på Place de la Concorde i Paris. Det opsigtsvækkende kondom blev sat på obelisken i anledningen af World Aids Day og var sponsoreret af den italienske virksomhed Benetton.

3. Kondomer var i gamle dage lavet af dyretarme

Inden kondomerne blev, som vi kender dem idag, havde de en noget anderledes udformning. I de helt gamle dage var kondomerne nemlig typisk lavet af forskellige dyretarme. Dengang var det slagteren, der sørgede for at forsyne befolkningen med kondomer, da det var ham, der var vant til at håndtere de lange hylstre. Den dag idag er det stadigvæk muligt at købe kondomer, der er produceret af dyretarme, men det er nu de almindelige i latex, der er folkets foretrukne stadigvæk.

4. De findes også til kvinder

Kondomer er ikke bare lavet til manden. Der findes faktisk også en kvindelig pendant til kondomet, kaldet et Femidom. Et femidom fungerer på samme vis som et almindeligt kondom. Forskellen er bare, at femidomet sidder fast på kvinden og ikke på kvinden. Et femidom består af et langt, blødt rør, der har to fleksible ringe i hver ende, hvor den ene ende naturligvis er lukket til, så sæden ikke ryger ud.

Når man vælger at bruge et femidom som beskyttelse, skal kvinden bare sætte femidomet op, inden manden trænger ind i hende. Det betyder, at det kan gøres på forhånd, så man er helt fri for at stoppe op, når man er kommet godt i gang.

5. Bliver tjekket ved hjælp af elektricitet

Det er vigtigt, at der ikke er huller eller revner i kondomerne, når man tager dem i brug. Men vidste du, at selvom kondomet er 98% sikkert, så er de sidste 2% usikkerhed faktisk i størstedelen af gangene brugerens egen skyld, fordi de kommer til at rive kondomet i stykker, når de skal have det ud af pakken?

Alle kondomer bliver nemlig testet igennem for huller og revner, inden det sendes ud fra fabrikken, hvor de bliver produceret. Det bliver gjort ved hjælp af elektriske bølger, der sendes gennem kondomet for at tjekke, om der skulle være huller eller andre fejl i det.

6. Her bruger de flest kondomer

På verdensplan bliver der solgt omkring 5 milliarder kondomer om året. Men ved du, hvilke lande, der topper listen, når det kommer til brugen af kondomer? På en førsteplads ligger Kina, hvilket ikke er noget under, når man tænker på, at landet har tæt på 1,5 milliarder indbyggere.

 

Dagens Gossip