6 gode grunde: Så sunde bliver mænd af sex

Foto: Shutterstock

Det er de færreste mænd, der har brug for mere incitament til at have sex – fordi det ganske enkelt er en fantastisk fysisk tilfredsstillelse.

Denne artikel indeholder affiliate links

Men vidste du, at der faktisk findes en lang række sundhedsmæssige fordele for mænd, hvis de har masser af sex?

I samarbejde med stifter af Sinful.dk, Mathilde Mackowski, giver vi dig her en liste med seks gode grunde til, at du som mand bliver sund af at have sex.

1. Styrker produktionen af testosteron

Testosteron er med til at vedligeholde et sundt energiniveau, humør, fertilitet og seksuallyst. Desuden er produktionen af testosteron med til at styrke knogler og muskler.

Et nedsat testosteronniveau kan bl.a. resultere i mindre sexlyst, depression og træthed, derfor er det godt at have regelmæssig sex.

2. Kræftforebyggelse

En række studier viser, at mænd, der regelmæssigt får udløsning, har 30% mindre sandsynlighed for at udvikle prostatakræft.

Og det er uanset om du får udløsning af samleje eller onani. Så der er ingen undskyldning for ikke at give dig selv en hjælpende hånd. 

3. Booster immunsystemet

Forskere ved Wilkes Universitet i Pennsylvanien har fundet ud af, at når du har sex flere gange om ugen, udløser din krop antigener som immunoglobulin, der beskytter mod infektion.

Hvis du gerne vil undgå forkølelse og virus og opbygge et stærkt immunsystem, er der altså god grund til at have en masse sex.

4. Øget intimitet

Lige før du får en orgasme bliver en række endorfiner udløst, og ”kærlighedshormonet” oxytocin stiger til fem gange dets normale niveau.

Det fungerer som en neurotransmitter i hjernen, der giver dig en følelse af intimitet og er med til at opbygge tillid og styrke båndet til din partner.

5. Forbedret søvn

Ligesom motion er sex med til at øge din hjerterytme, der bagefter får dig til at slappe helt af i kroppen, hvilket kan give dig en forbedret søvn. 

Hos mænd bliver hormonet prolaktin også frigivet ved udløsning, hvilket kan gøre dem ekstremt søvnige.

6. Modvirker impotens

Sex er ikke kun en kortsigtet nydelse. Det kan have stor effekt på din langsigtede sundhed.

Mænd, der ikke regelmæssigt har sex eller onanerer, har større risiko for at blive impotente senere hen, derfor anbefales det at ”træne” mindst tre gange om ugen.

Stifter af Sinful.dk, Mathilde Mackowski, anbefaler: 

”Til at træne dit vedhæng, vedligeholde et sundt testosteronniveau og modvirke impotens, kan du for eksempel bruge den testvindende Fun Factory Cobra II Penis Vibrator – så bliver det altså lidt sjovere. Den kraftfulde penisvibrator giver dig en pirrende stimulation af dit penishoved og den yderste del af skaftet, og så kan du skifte imellem 11 vibrationsmønstre til at give dig maksimal nydelse.”

Du kan også prøve en klassiker, når det kommer til onaniprodukter. Nemlig Fleshlight Go Surge Pink Lady. Den er formet som en blød, imødekommende vagina i materialet superskin, så det føles ekstra naturtro.

 

 

 

Dagens Gossip