6 grunde til at mænd bakker ud af et forhold

Der kan være rigeligt med gode grunde til, at mænd ikke længere ønsker at være i et parforhold.

I ethvert parforhold er der konflikter. Spørgsmålet er, om de er små nok til, at man bliver - eller så overvældende, at man forlader det brændende hus på et eller andet tidspunkt, når det bliver røgfyldt nok. 

Det er forskelligt fra forhold til forhold, hvad der bliver tungen på vægtskålen, når man ender med at gå hver til sit. Der er dog nogle ting, som lader til at være fællesnævneren, når mænd bakker ud af et forhold. 

Her er seks grunde til, at mænd forlader kvinder. 

1. Han føler, at hun prøver at ændre ham
En mand, der føler, at han ikke slår til, trækker sig. Han føler, at hans fejl er gigantiske, og at han ikke kan være sig selv, uden at blive rettet på eller fordømt.

Kvinder har i nogle tilfælde en tendens til at gøre mænd til et projekt, som skal rettes til og pudses af.

Læs også

5 grunde til at kvinder bakker ud af et forhold

Så bevæger han sig ligeså stille i retningen af døren. Han vil have lov til at være den, han er. Ellers får han på et tidspunkt nok.

2. Hun brokker sig hele tiden
Mænd er i stand til at 'slukke' for kvinders stemme i mange tilfælde, men konstant brok kan tære på parforholdet.

Mænd er ikke børn. De kan i længden ikke holde ud at blive bebrejdet og rettet på konstant. I stedet har de brug for at føle, at der bliver sat pris på dem.

Desværre udløser vedvarende brok en ond cirkel, der ender med at begge parter bliver passivt aggressive. Hvis han alligevel ved, at han ikke bliver værdsat for det, han gør - hvorfor så overhovedet bruge energi på det?

Hun vil jo alligevel brokke sig.

3. Han mangler intimitet
Mænd har ligeså meget brug for intimitet, som kvinder har. Men skal han tigge hende om nærhed og sex, mens kvinden holder intimiteten som gidsel for at få ham til at gøre ting, så kan han lige så godt søge nærhed et andet sted.

Læs også

Dette tidspunkt i et parforhold er der størst risiko for utroskab

Han har forelsket sig i hende af mange årsager. En af dem er, at han føler sig som den mest attraktive person i hendes liv. Hvis det glider ud i sandet, så dør gnisten mellem jer, og han trækker sig.

4. Hun sammenligner ham med andre mænd
Hvis en kvinde hele tiden snakker om sine tidligere forhold - og måske endda begynder at sammenligne sit nuværende med dem - kan det hurtigt blive begyndelsen på enden.

Mænd ønsker ikke at analysere deres partners fortid. Han vil vide, at han er den eneste, der betyder noget lige nu.

5. Han frygter at miste sin frihed
Ethvert parforhold indeholder en række kompromisser. Nogle kan på overfladen begrænse begge parters frihed. Det er helt fint, så længe resten af forholdet opvejer den tilsyneladende ulempe.

Læs også

Derfor forlader mænd kvinden, de elsker

Men hvis man har flere negative interaktioner med sin partner end positive, vil mænd begynde at stille spørgsmålstegn ved, hvorfor han skal begrænses. Fortsætter den dynamik for længe, begynder han at lede efter en flugtvej.

6. Han keder sig
Nogle gange bliver parforhold forudsigelige og dermed måske lidt kedelige. At gøre det samme dag ud og dag ind kan næsten lulle ham i søvn.

Han har brug for eventyr, en date, en rejse, en ny stilling i soveværelset. Ellers løber hans tanker i andre retninger.

Læs også de 5 grunde til at kvinder bakker ud af et forhold.

 

Dagens Gossip