8 mærkelige ting der kan ske efter en orgasme

Foto: Shutterstock

En orgasme er ikke altid kun en nydelse. Det store klimaks på lagnerne kan medføre hallucinationer, kramper og smerter, men orgasmen kan såmænd også strække sig til foden. Lyder det bekendt?

De fleste mennesker forbinder orgasme med det ultimative festfyrværkeri af ren nydelse.

Men ligesom man kan komme galt afsted med fyrværkeri, kan orgasmen også have sine uventede sideeffekter. Det viser en ny rapport fra Sexual Medicine Reviews ifølge Dailymail.

De sædvanlige effekter af en orgasme er en gennemstrømning af fysisk nydelse i kroppen, fornemmelser ved hoften og omkring bækkenet, massiv hjertebanken og et stigende blodtryk. Ifølge rapporten – og det kommer nok ikke som en overraskelse for en vis mængde læsere – så giver orgasmen en følelse af lykke og efterfølgende afslappethed. Men – og her kommer det store men – Dailymail har oplistet en række med de mest usædvanlige symptomer ved orgasmen. Som følger:

Gråd: Af de mere normale symptomer blandt de usædvanlige er gråden. Det kaldes PCD(post coital dysphoria) eller ”Post Sex Blues” og sker ifølge rapporten ofte i faste parforhold. Her er der altså følelser involveret. Ifølge et australsk studie blandt 230 kvindelige studerende, havde 46 procent af de adspurgte brudt ud i græd eller fældede tårer for enden af en orgasme

Hallucinationer: Om kvinderne har oplevet, at der kom en drage flyvende ud fra væggen melder undersøgelsen ikke noget om, men ud af 50 adspurgte tyrkiske kvinder, som havde haft ”bevidsthedsudvidende sexoplevelser” havde næsten dem alle sammen haft en oplevelse af om ikke at flyve, så i hvert fald at lette fra lagnener. En fjerdel af kvinderne havde oplevet en følelse af deja-vu. 

Nys: Atju!blev der sagt. Eller skreget. Der findes rapporter, der forbinder orgasme og nyset helt tilbage fra 1970erne. Ifølge eksperter kan orgasmen berøre et nervesystem, der også sætter nyset i gang. Husk at sige prosit til din partner i så fald. 

Læs også: Par brugte håndjern under samleje - kort tid efter måtte de ringe til politiet

Sygdomsfølelse: Det kaldes ”post-orgasm illness syndrome” - et symptom, der kan optræde ved den mandlige orgasme efter ejakulation. Det kan være svimmelhed, overophedning eller en kortvarig influenza-lignende følelse. I værste tilfælde hænger influenzaen ved i flere dage. Ifølge forskere kan kroppen fejltolke proteiner i mandens sæd som en slags fremmede krigere, der invaderer dit immunsystem og medfører sygdom. Tak for kaffe.

Kramper: Orgasmolepsi – en form for epileptisk anfald oven på en orgasme – er også et fænomen, der forekommer derude. En 20-årige person fra en rapport blev ramt af epileptiske anfald som et lyn fra en klar himmel, når vedkommende onanerede. Andre tilfælde findes også. Eksperterne kan ikke sige præcist, hvorfor det forekommer, men det kvalificerede gæt skulle være at en del af tindingelappens reaktion i kombination af hypokretin(et stof i hjernen der regulerer træthed og søvn), som medfører narkolepsi, kan være en del af forklaringen. 

Smerter: Kvinder kan opleve smerter ved en orgasme, selvom hun ikke oplever smerter under resten af samlejet. Mænd med prostatakræft eller smerter i prostata kan også opleve en intensitivering af smerter under orgasme.

Hovedpine: Hovedpinen skulle være velkendt. Den eksplosive, pludselig hovedpine, som kan være alt fra få minutter og op til tre timer. I værste fald kan den hovedpine-fremkaldende orgasme kræve hovedpinepiller eller migræne-medicin. 

Læs også: 15 pragtfulde pointer om prutter, som vil gøre dig paf

Orgasme i foden: Vi slutter af med en mere festlig rosin i pølseenden.  Ifølge en rapport fra 2013 i Journal of Sexual Medicine fortalte en 55-årig kvinde, at hendes orgasme strømmede ned i hendes venstre fod, når hun fik en klitoris- eller en skede-orgasme i selskab med sin mand. De kloge mente, at det kunne skyldes en delvis gendannelse af nervefibrer i hendes fod, som orgasmens åbenbart guddommelige kræfter havde bragt med sig. Ikke værst. 

 

 

Dagens Gossip