Danske par er vilde med analsex

Når der skal prales hos kammeraterne eller tøse-snakkes med veninderne er det stadig sjældent, at analsex bliver diskuteret i detaljer. Der hersker en del tabu omkring analsex - og især blandt heteroseksuelle mænd. For det er de færreste af dem, der tør indrømme overfor gutterne, at de nyder analsex.

Men danskernes forbrug af sexlegetøj afslører, at danske par rent faktisk dyrker en del analsex. Og at mændene ikke holder sig tilbage med at modtage analsex.

- Interessen for analstimulerende sexlegetøj til mænd er steget markant på det seneste og alene salget af prostata stimulatorer er steget med over 64 % over de sidste 12 måneder. Samtidig oplever vi, at flere og flere kontakter os, fordi de har lyst til at prøve pegging og ønsker vejledning til, hvordan de kommer godt i gang, udtaler Mathilde Mackowski, der er talskvinde for Sinful.dk i en pressemeddelelse.

Pegging er analsex mellem en kvinde og en mand, hvor manden er den modtagende part og hvor kvinden bruger en påspændingsdildo til at penetrere ham. På samme måde som kvinder kan opnå stor nydelse ved at være den modtagende part under analsex, kan manden det også.

Analsex skaber dynamik i forholdet

Også sexolog og parterapeut Joan Ørting mærker, at interessen for pegging er blevet større og hun ser det som et positivt billede på samfundet, at det nu også er okay for mænd at give slip, give sig hen og være den der tager imod:

- Mænd har også også en feminin side, som er ca. 30 % af deres personlighed, og det er skønt, når de er i kontakt med den og tør prøve, hvad det vil sige at blive taget, i stedet for altid at være den, der tager. På samme måde er det godt for hende, at prøve at være den maskuline og den, der tager. Det giver en meget bedre forståelse af både ens egen seksuelle rolle og partnerens, og det giver en dynamik i parforholdet, udtaler Joan Ørting til Sinful.dk.