Derfor er morgensex altid den bedste sex

Foto: Shutterstock

Morgenånde, tung krop og træt i hovedet. Det lyder måske ikke som de bedste forudsætninger for at kaste dig over din partner i en hed morgenseance i sengen. Men der findes faktisk flere grunde til at dyrke morgensex.

Denne artikel indeholder affiliate links

I samarbejde med stifter af Sinful.dk, Mathilde Mackowski, giver vi dig her en guide til at have den bedste sex om morgenen.

1. Klar træningen med en omgang morgensex

Hvis du alligevel stiller vækkeuret tidligt for at få klemt en træning ind i dit skema, så prøv at erstatte den med en god gang morgensex.

Forskning viser, at en times roden rundt i lagnerne kan forbrænde, hvad der svarer til en 30-minutters joggetur. Kvinder forbrænder nemlig 180 kalorier på en time, og mænd 240 kalorier.

Desuden udløser du endorfiner i kroppen og får sat gang i blodcirkulationen, hvilket giver dig en flot glød resten af dagen.

Tjek Sinfuls kalorieberegner, for at få bevis for, at sex er en af de bedste former for motion. 

2. Sex om morgenen er mere intimt

Du har ingen make-up på. Du har intet tøj på. Du er ikke tynget af dagens begivenheder. Du er fuldkommen blottet.

Udnyt din sårbarhed om morgenen til at komme endnu tættere på din partner og opdag, hvordan I føles, lugter, lyder og ser ud om morgenen sammen.

Det er et sjældent øjeblik, der virkelig kan få dig og din partner til at opleve den ultimative form for intimitet.

3. Morgensex styrker immunforsvaret

Forskere fra University of Cincinatti har påvist, at morgensex er et naturligt middel mod stress, der kan vare helt op til syv dage efter.

Desuden forklarer Dr. Debby Herbenick, amerikansk forsker og sexrådgiver, at kroppen udløser antistoffet IgA ved sex, der er med til at bekæmpe infektion.

Når dig og din partner dyrker sex om morgenen, er jeres immunforsvaret altså bedre rustet til at klare sig igennem dagen. 

4. Dit testosteronniveau peaker om morgenen

Testosteron er et hormon, der både findes hos mænd og kvinder. Det kontrollerer vores seksuelle lyst, tilfredsstillelse og velbefindende – og det er på sit højeste hos både dig og din kæreste om morgenen.

Det betyder, at I begge har et højt energiniveau, og han kan holde længere.

Derfor er der altså ekstra gode chancer for at få fantastisk sex om morgenen.

5. Morgensex giver højt humør til resten af dagen

Du er garanteret ikke at få det forkerte ben ud af sengen, når du dyrker sex om morgenen.

Sexskribent fra VICE, Sophie St. Thomas, siger til Bustle:

“Morgensex er det bedste, for lige meget hvad der sker resten af dagen, har man allerede fået sex, det hele kan ikke være så slemt. Orgasmer er en humørindsprøjtning”

Men nogle gange skal det gå lidt stærk om morgenen. Skal man derfor sikre en happy ending for begge parter, kan det være en god idé at anskaffe en glidecreme.

Stifter af Sinful.dk, Mathilde Mackowski, forklarer:

”For nogle kvinder kan det godt tage lidt tid at blive ordentligt våde. Derfor kan det være en god idé for dig og din partner at købe en glidecreme, der vil give dig endnu bedre sexoplevelser og gøre det mere nydelsesfuldt. Det er jo helt okay, at det skal gå stærkt. Det skal bare også være behageligt imens”.

 

Dagens Gossip