Dette er hemmeligheden bag et stramt underliv

Din bækkenbund spiller en langt større rolle i et sundt og velfungerende sexliv, end du måske lige går og tror.

Det er nemlig bækkenbundsmuskulaturen, der trækker sig sammen, når du får en orgasme. Med en stærk muskulatur vil du føle mere og have lettere til orgasme, mens en slap muskulatur kan medføre mindre følsomhed og færre orgasmer.

Derfor er det alfa og omega at træne dit underliv.

I samarbejde med stifter af Sinful.dk, Mathilde Mackowski, kigger vi nærmere på fordelene ved en stærk bækkenbund, og hvordan du kan træne den endnu stærkere. 

Derfor skal du træne din bækkenbund

En slap bækkenbund kan komme til udtryk på mange måder. Det kan være du oplever at have svært ved at lukke helt af for urinstrømmen, måske har du nedsunken livmoder, oplever smerter ved samleje eller har mistet følelse under sex.

Den gode nyhed er, at du meget simpelt kan træne dig til en stærk bækkenbund, ligesom hvis du gik i fitness for at få stærkere mavemuskler eller arme.

Ifølge professor Kari Bø fra Norges idrettshøgskole, der har forsket i bækkenbundstræning i mere end 25 år, er træning faktisk det eneste, der reelt virker!

Sammen med sit forskerhold opdagede hun i 2010, at bækkenbundsmuskulaturen reagerer på samme måde som anden styrketræning – derfor håber hun, at flere vil tage det op som en naturlig del af deres træningsrutine.

Selv har hun på baggrund af sin forskning udviklet et træningsprogram til at få et stramt underliv.

Kort fortalt går det ud på at lave knibeøvelser, hvor du tager hårdt fat om urinrør, skede og endetarm og holder sammentrækningen i seks til otte sekunder, inden du giver slip. Du kan både gøre det siddende eller stående med spredte ben eller stående på alle fire med hovedet nedad og knæene ud til siden.

Træn med bækkenbundskugler

Uanset om du har en slap bækkenbundsmuskulatur eller ej, er det en god idé at træne for at forebygge, at du eventuelt engang i fremtiden får problemer med det.

Her kan bækkenbundskugler også være en stor hjælp og udfordre dig yderligere i din træning.

Hos Sinful.dk finder du et bredt udvalg af bækkenbundskugler til at holde din bækkenbund i form. De kommer i mange forskellige varianter både til nybegynderen og den øvede.

Du kan både kaste dig over en eller flere kugler, en tung eller let, og så findes der endda nogle varianter, der er koblet til en app, så du kan registrere din styrke og udarbejde specielle træningsprogrammer kun til dig.

Du bruger bækkenbundskugler ved at føre kuglen eller kuglerne op i din vagina eventuelt med lidt glidecreme på og laver dernæst dine træningsøvelser – og med dem i, opnår du hurtigere et resultat end ved træning alene.

Hvis du lider at tørre slimhinder i skeden eller manglende sexlyst, kan bækkenbundskugler også hjælpe, da de øger blodgennemstrømningen til de vaginale muskler. Derudover kan de være med til at forebygge inkontinens og gøre dig mere sensitiv, hvis du træner jævnligt med dem, så du får nemmere ved at få orgasmer. 

På mange måder er bækkenbundskugler altså en hurtig og nem genvej til et sundere underliv og et bedre samt mere tilfredsstillende sexliv.

 

Dagens Gossip