Din skede bliver slap med alderen – gode råd til at blive strammere

25/06/2021 10:16

Valdemar Lind

Sex og samliv
Foto: Annoncør
Foto: Annoncør
Vores hud og krop har en tendens til at blive slap med alderen, og ikke overraskende gælder det også vaginaen. Men der er heldigvis alternativer til kvinder, der gerne vil være strammere - både for deres egen og partners skyld.

Mest læste i dag

Denne artikel indeholder affiliate links

I et blogindlæg for et par år siden skrev den kendte sexolog Sara Skaarup, at hun af en veludrustet og rapkæftet mand fik smidt følgende kommentar i hovedet; "Som at kaste en pølse ind i Aalborg-hallen". Kommentaren var sagt i spøg om at stikke en penis ind i en stor og slap skede, hvilket ikke ligefrem er et smigrende billede.

Og selvom man sagtens kan grine lidt ad kommentaren, rammer den også direkte ind i kvinders underlivskomplekser. For hvem har reelt set lyst til at få sin skede sammenlignet med Aalborg-hallen?

Underlivsproblemer – et tabubelagt problem

Slap skede og bækkenbund kan ramme hårdt på selvtilliden, og kan føre til et forringet eller et ikke-eksisterende sexliv. Slaphed 'dernede' kan nemlig resultere i skedeprutter samt andre problemer under sex, hvilket kan føre til så store tabuer i sexlivet, at man helt mister sexlysten. Men det er ikke kun skedeprutter, der er problemet, underlivsproblemer kan også føre til ufrivillig vandladning, inkontinens og andre helbredsmæssige problemer, der kan være skadende for selvværdet.

Gode råd til en strammere skede

Men der er heldigvis metoder, som du kan tage i brug, hvis du gerne vil have en strammere skede.

Knibeøvelser: Med knibeøvelser træner du bækkenbundsmusklerne, og selve øvelsen er faktisk meget simpel, og kan sågar udføres, når du er på arbejde. En af de mest populære er den såkaldte Kegel-øvelse, hvor du blot skal knibe i underlivet i tre sekunder, hvorefter du slapper af i 3 sekunder. Øvelsen gentages 10-15 gange op til 20 minutter dagligt, og med tiden anbefales det at forlænge knibe-tidsintervallet for at få det optimale ud af øvelsen.

Viatight opstrammende gel: En anden mulighed er Viatight opstrammende gel fra webshoppen ShytoBuy. Gelen er lavet af naturlige ingredienser som aloe vera, troldnød, menthol, kamille og allantoin, og er specielt udviklet til kvinder, der har problemer med slap skede, uanset om det er opstået på grund af alder eller efter fødsel, og som gerne vil have selvtilliden tilbage i soveværelset.

Både knibeøvelser og Viatight opstrammende gel kan bruges hver for sig eller i kombination med hinanden, det afhænger lidt af, hvad man foretrækker, og hvor hurtigt man gerne vil have en effekt.

Derudover er det vigtigt at huske, at vi skal turde at tale om tabubelagte problemer som slap bækkenbund, og hvad det har af betydning for vores sexliv, generelle velvære og helbred generelt. For kun ved at kunne tale om det, kan du få den hjælp, som du skal bruge for at kunne komme videre i tilværelsen for virkelig at kunne nyde livet til fulde. Men vigtigst af alt er, at du føler dig tilpas med din krop og accepterer den, som den er.