Er du følelsesmæssigt utro? - De her tegn kan fortælle det

Rigtig mange forhold går i stykker, fordi den ene partner ikke kunne holde sig til en person. Det er dog ikke kun fysisk, at man kan være utro, men også på et følelsesmæssigt plan. Det er bare ikke alle, der er klar over, om det er tilfældet.

Medmindre man er et i et åbent forhold, hvor man på forhånd har aftalt, at man gerne på se andre partnere, så er det et stort No Go at være sin partner utro. Mange har dog den opfattelse, at utroskab udelukkende handler om det fysiske, men der er faktisk langt mere i det.

Det er muligt at være følelsesmæssigt utro, og det er svært både for din partner at finde ud af, men faktisk også for dig selv. Er man følelsesmæssigt utro, vil der være langt større sandsynlighed for, at man også ender med at blive utro fysisk, og det kan vi jo ikke have.

”Følelsesmæssige affære er langt mindre definerbare end de fysiske, og derfor er det så svære at udpege,” fortæller Jane Greer, der er forfatter til bogen: Hvad med mig? Stop din selvoptagethed fra at ødelægge dit forhold ifølge Womens Health Magazine.

Meget kort fortalt, er følelsesmæssigt utroskab, når man vælger en anden person fremfor sin partner til at søge støtte og tryghed.

”Det er et specielt bånd til en anden person, der føles intenst” fortælle Jane Greer.

Hvis du er i tvivl om hvorvidt din partner er fjern af en årsag, eller om du måske selv er følelsesmæssigt utro uden du ved det, så har vi fundet flere tegn, der måske kan hjælpe med at klargøre det.

Du har fantasier om personen (Ikke de seksuelle)

Det er ikke unormalt, at man har visse seksuelle fantasier, men det er først når det når hen på et følelsesmæssigt plan, at det er rigtig farligt. Det der blandt andet er et faretegn, er, hvis du begynder at tænke på den anden person i forbindelse med ting, som din nuværende partner gør.

Det kunne være ”Ham/Hende ville aldrig gøre det, som min partner lige har gjort” hvis din partner lige har gjort noget, som du ikke synes om. Det kunne også være noget som ”Ham/hende ville gøre mig glad på måder, som min nuværende partner ikke kan”

Hvis sådanne tanker begynder i hovedet, så er det tegn på, at du kan være på vej mod en følelsesmæssig affære.

Du bliver gladere for at se den anden person

Der kan naturligvis være op- og nedture i et forhold, og derfor er man ikke altid lige fornøjet med at se sin partner. Problemet er dog først, hvis du begynder at blive gladere for at se den anden person, end din nuværende partner.

Ifølge den kliniske psykolog Bill Bercaw, bør man stille sig selv et par spørgsmål, hvis man begynder at mistænke, at man bliver gladere i en andens selskab.

Er jeg for glad for at se denne person? Går jeg og tænker på, hvornår jeg kommer til at se personen igen? Svarer du ja til bare et af de to spørgsmål, så vil det fortælle dig en del.

Foto: Shutterstock.com

Du brokker dig over din partner

Bill Bercaw fortæller, at rigtig mange mennesker bruger brok til at bonde. Det kan være, at man brokker sig over kaffen til kollegaerne, men det kan også være, at man brokker sig over sin partner til andre personer.

I starten kan det måske være uskyldigt, og fordi der oprigtigt er nogle ting, der går dig på, men på sigt kan det være starten på en følelsesmæssig affære, hvis du konstant nedværdiger din partner overfor en anden person.

Moralen er, at hvis du jævnligt brokker dig over din partner til en anden person af modsatte køn, så bør du stoppe op og tænker over, hvorfor du egentlig gør det.

Du gør lidt ekstra for denne person

Hvis du er ude at shoppe, og pludselig kommer forbi et eller andet, hvor du begynder at tænke, ”Ej, dette ville klæde ham/hende, det er jeg nødt til at købe til personen”

Hvis du skulle argumentere for, hvorfor du gjorde det, ville du sikkert mene, at det blot var en sød tanke, men hvis du kigger den anden vej rundt, så er det meget mental energi, som du bruger på en anden person, som ikke er din partner. Det fortæller Jane Greer.

Læs også

Nytårsforsæt: Sådan kan du spare 14.000 kroner op i år uden den store indsats

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip