Få sekunder med nyt plaster = Du undgår at blive gravid i et halvt år

Foto: Shutterstock.com

Med en ny opfindelse vil kvinder kunne gå et halvt år uden at blive gravide, hvis de blot tager et plaster på i ganske få sekunder.

Der arbejdes hele tiden på at forny og forsimple metoderne indenfor prævention, og den seneste opfindelse vil bestemt tage prisen, når den kommer på markedet.

Et nyt lille præventionsplaster skal være med til at sikre, at kvinder ikke kan blive gravide i op til et halvt år. Det kan måske lyde som plastre vi allerede kender i forbindelse med rygestop, men du kommer ikke til at skulle gå rundt med dette plaster særlig længe, før det virker.

Rent faktisk er det et spørgsmål om sekunder, og derefter kan man tage plasteret af igen, og så vil man være sikret mod at blive gravid i de næste seks måneder.

Kun testet på mus

Hvis en kvinde gerne vil undgå at blive gravid under sex i dag, så er der flere forskellige muligheder. Enten kan hun dagligt vælge at tage en p-pille, hun kan tage ned til doktoren of få indført en spiral, eller kun kan vælge nogle af de andre muligheder, som blandt andet dækker pessar, vaginalring eller et præventionsplaster.

Fællesnævneren for alle disse er, at de er forholdsvis besværlige, da kvinden enten skal sørge for at have en rigtig god hukommelse, så hun ikke glemmer at tage en pille, eller også skal hun have hjælp af en læge til at få indført præventionsproduktet.

Et præventionsplaster findes allerede, men det er en mere besværligt et af slagsen, da det kræver, at det skiftes løbende, og det skal altså sidde på kroppen i længere tid.

Det nye plaster der endnu ikke er på markedet, er netop skabt for, at kvinder selv kan styre deres prævention ganske let, og uden at de skal forbi lægen eller have en super-hukommelse.

”Vores mål er, at kvinder selv skal kunne styre deres langtidsvirkende præventionsmidler. Med mikronål-plasteret vil det blot skulle være på ens hud i ganske få sekunder en gang om måneden,” fortæller Professor Mark Prausnitz fra Georgia Institute of Technology ifølge swns.com.

Plasteret fungerer på den måde, at det har små mikronåle placeret på den side, der skal ind mod huden. Når plasteret kommer på, vil disse nåle frigive de stoffer, der går ind i kroppen og gør, at kvinden ikke kan blive gravid.

Det er dog ikke kun graviditet man vil kunne benytte disse plastre til på sigt, da metoden også kan blive brugt til vacciner og andet.

Er man interesseret i sådan et smart plaster, så må man dog have tålmodighed, for udsigterne til at de kommer i butikkerne er stadig lange. Indtil videre har man kun testet plasteret på mus.

Læs også

Så beskidte er vi: Se hvilken porno der hittede hos folk i 2018

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip