Folk i gode forhold behøver ikke at fortælle det til alle på Facebook

Foto: Shutterstock

Hvis du ligesom de fleste danskere bruger Facebook hver dag og efterhånden er venner med de fleste, du har krydset på din vej, så kender du typerne, der deler lidt for meget med verden.

Har du til tider følt, at dit forhold er mindre værd end andres, fordi du ikke deler lige så mange private detaljer om din partner og jeres samliv på Facebook, som mange af dine venner gør, så er du ikke alene. 

Vi kan glæde dig med nyheden om, at kærestepar, som overdeler på Facebook, ikke nødvendigvis er gladere for hinanden. 

Kærestepar, som virkelig er lykkelige og hviler i deres forhold, har nemlig en ting til fælles: De deler ikke særlig mange fælles oplevelser på Facebook, viser en amerikansk undersøgelse.

Folk, som rent faktisk er lykkelige i deres forhold, har man et mindre behov for at prale med deres kærlighed på Facebook, konkluderer forskerne. 

De irriterende kærestepar på Facebook, som deler de mest mærkværdige detaljer fra deres liv, kender alle: 

1. Køber du lige mælk med hjem, skat? Min eksem på inderlårene er øvrigt blevet meget værre, så vi skal også på apoteket :)
Facebook kan være et svært stykke teknologi at fatte, men et lille råd, som alle vel kan forstå (og det kan de så alligevel ikke, åbenbart), er, at der findes ting, som bare ikke skal deles med hele verden. 

Det gælder for eksempel detaljer om sundhed og sygdomme, jeres madplan for ugen og kommende haveprojekt, og hvad I har tænkt jer at lave søndag eftermiddag. Noget af det kan da være meget sjovt at få indblik i, men de fleste hverdagsdetaljer er mest bare kedelige for andre at læse. 

Læs også

Kristoffers kræftsyge søn havde kun ét ønske: Nu takker faren DSB for den bedste oplevelse nogensinde

2. Billedeserier af ligegyldige ting
Det er vigtigt at dele de store øjeblikke - og selvfølgelig helt i orden at opdatere fra barnedåben eller brylluppet, så familie og venner kan sige ‘nåårh’, mens dine singleveninder tænker 'pis'. Men billeder af jeres fælles madlavning, jeres afslapning på sofaen eller kyssebilleder fra en fodboldkamp er ret ligegyldige for alle andre end jeres fotoalbum hjemme på hylden. 

Et billede siger mere end tusind ord, men tusind billeder af jeres hverdagsliv siger kun, at jeres parforhold er temmelig kedeligt. Del de lykkelige øjeblikke med hinanden i stedet for med hele verden på Facebook. 

3. Lad vær med at tagge hinanden i ALT!
Skriv en privat besked til hinanden og lad vær med at involvere andre i ligegyldige samtaler i kommentarspor og på hinandens vægge. Særligt ikke dem af privat karakter, som indeholder detaljer om, hvor højt I elsker hinanden, hvor liderlige I er i dag, og hvad I drømmer om at spise til aftensmad. 

4. ‘Dette er min kæreste, og nu skal I høre, hvor stolt jeg er…’
Din kæreste har opnået et flot resultat - synes du. Så nu skal hele verden høre om det og se et billede af din udkårne med en buket blomster i favnen og syv forskellige filtre over kinderne. 

Folk synes bare, at I er irriterende. Sig tillykke til hinanden IRL og skriv et rigtigt kærestebrev i hånden, som kun er for hinandens øjne. Det er så meget mere ægte og ærligt. 

5. 'Når kærligheden rammer som en åbenbaring…’
…Ja, så kaster samtlige af dine venner op på Facebook over din manglende dømmekraft. Du skal nemlig IKKE tage et billede af din kæreste i slåbrok eller nattøj og skrive, hvordan at kærligheden ramte dig som et lyn fra en klar himmel den aften i 7-Eleven, hvor du stod med en fransk hotdog og sejlede lige ind i armene på hende, som kun du (og din kærestes mor) finder chamerende og vidunderlig.

Det er simpelthen for meget information for folk på Facebook. Sig det til hinanden i virkeligheden. Eller som pædagogerne siger til børn, der slås i børnehaven: Brug dine ord, tak!

Læs også

Konfirmander rørt til tårer i jysk kirke: Fik stor overraskelse af præsten

6. Vi kysser lige lidt i en båd - og i Rom - og i Bauhaus - og på Aros…
Det er skønt, at I kan lide hinanden, men det er også sjældent, at man deler billeder, hvor man lige har haft det det største skænderi i Ikea eller grædt hele natten. Men når I stort set kun deler billeder af hinanden, hvor I altid kysser, så bliver billederne mest for jeres egen skyld, og det gør resten af jeres feriebilleder komplet ligegyldige. 

Derfor: Hold kyssebillederne for jer selv og del resten af de dejlige billeder fra ferien ligeså tosset I vil. Så sparer I os andre for meget lidelse på den anden side af skærmen.  

7. Månedsdagen fra start til slut på Jensens Bøfhus
Typerne der markerer HVER en mærkedag på Facebook i håb om et par likes, er måske de mest irriterende af alle. Folk er ret ligeglade med, at I nu har været sammen i halvandet år og er taget på Jensens Bøfhus for at fejre det med all you can eat-softice. I næste uge er det en fødselsdag og en barnedåb, der skal deles minder fra. Og så kommer julen og påsken og et jubilæum og en uddannelse og en surprisefest og et frieri... Det er bare for meget. 

Og nej, selv hvis I er så tæskerige, at I kan sende live fra Geranium eller andre Michelin-restauranter, så bliver det ikke federe for os andre at se af den grund. Det er sgu rigeligt at glo på herlighederne via Snapchat. 

Men hvad må man så? Man må selvfølgelig det hele, men det gode råd må være: Alt med måde!

Konklusionen er, at man ikke bliver lykkeligere i sit forhold af at plastre Facebook til med kyssebilleder og kærlighedserklæringer. Et forhold, som ikke eksisterer på Facebook, kan være præcis lige så godt - eller bedre.

7 ting kvinder gør efter sex, som de aldrig vil indrømme

 

Dagens Gossip