Forskning: Derfor føles sex ligeså godt som en lønforhøjelse

Hvad har sex en gang om ugen tilfælles med at få en stor, fed lønforhøjelse?

Det giver præcis samme følelse af lykke. Det skriver Research Digest om et nyt studie foretaget af et hold forskere fra Schweiz og Canada.

Men betyder det så, at vi alle sammen kan blive gladere mennesker, hvis vi har mere sex?

I samarbejde med stifter af Sinful.dk, Mathilde Mackowski, kigger vi nærmere på, hvorfor dig og din kæreste skal have ugentlig lagen-action.

Sørg for, at din kæreste læser denne artikel.

Derfor skal du have sex en gang om ugen

Hvordan ville du have det, hvis du fik omtrent en kvart million i lønforhøjelse om året? At du ville føle dig rimelig glad er vist ikke helt forkert at antage. Og bare et enkelt samleje om ugen er nok til at give dig samme følelse af glæde, viser undersøgelsen.

Men det er ikke kun sex, der gør dig gladere. Følelsen af tryghed og kærlighed er også vigtige brikker i spillet. Når du oplever sex i samspil med andre varme følelser, vil du også føle en stærkere og mere positiv forbindelse til din kæreste.

Og glæden varer altså ikke kun under og kort efter, I har sex. Hvis I krammer, kæler og giver hinanden kærlige bemærkninger vil det påvirke den længerevarende følelse af glæde.

Bonusinfo: Sådan påvirkes vi af sex

Der er intet, der tyder på, at mere sex er lig med mere glæde. Ifølge forskningen er de par, der i gennemsnit har sex en gang om ugen, de lykkeligste.

Til gengæld er sex mere tilfredsstillende, når man har en emotionel forbindelse til sin partner, står der hos Videnskab.dk

Der er måder, hvorpå vi kan opretholde den intime forbindelse til vores partner. 

Først og fremmest skal man ruske op i rutiner. Have sex et nyt sted eller på et nyt tidspunkt. Du kan for eksempel overraske din kæreste en eftermiddag på jobbet.

Brug tid på at nusse og kysse og skrive søde beskeder til hinanden. Og så skal du være i stand til at fortælle din partner, hvad du kan lide, og hvordan du vil have det.

Få hjælp til de gode orgasmer

Hvis det er nok med sex en enkelt gang om ugen, skal det også være god sex. 

Et studie fra University of Chicago viser, at kun 32% kvinder på globalt plan får orgasme, når de har samleje. Og kun 1 ud af 4 kvinder kan få orgasme ved samleje alene. 

Din kæreste er sikkert ivrig efter at give dig orgasmer, så fortæl ham, hvad der fungerer for dig og vær ikke bange for at eksperimentere med nye ting, så sex for fremtiden er ekstra godt. 

Stifter af Sinful.dk, Mathilde Mackowski, forklarer, hvilket hjælpemiddel, som kan komme i brug:

”I kan for eksempel prøve at bruge Doxy Massager Magic Wand, næste gang I skruer op for varmen i soveværelset. Med den vil du som kvinde opleve dybe og intense vibrationer, hvor I selv kan lege med vibrationsniveauet ved at skrue op eller ned på plus- og minusknapperne.

Der er ingen tvivl om, at en god orgasme vil bidrage til glædesfølelsen mellem dig og din kæreste. Og så kan Magic Wand også bruges som massageapparat – og det kan både komme manden og kvinden til gode,” lyder det fra Mathilde Mackowski. 

 

Dagens Gossip