Hvorfor er jeg single? Her er ti mulige årsager

Foto: Shutterstock

Det ser ud som om, at alle dem du kender er i parforhold. Så hvorfor er du stadig single? Der er masser af mulige årsager.

Dagens.dk har samlet en liste over ti oplagte forklaringer:

10 årsager til du er single

1. Du spiller svær at få fat i

Lader du som om du har travlt, når du bliver inviteret ud? Og lader du også som om, du ikke er interesseret, når du i virkeligheden er? At spille svær at få fat i gør det vanskeligt at finde Mister Right eller hans kvindelige modstykke. Det er faktisk ret sandsynligt, at det vil tiltrække præcis den type person, der vil gøre dig ulykkelig; en person, der ikke føler sig tryg ved nærhed. 

Det er altid bedre at være ægte.

2. Du falder for kønsstereotyper

Er mænd bange for at engagere sig? Er kvinder omklamrende? Ikke nødvendigvis. Når det handler om forhold, så falder folk ind i en af de tre grundlæggende kategorier. "Trygge" mennesker er varme og kærlige og føler sig godt tilpas med intimitet. "Ængstelige" mennesker søger nærhed, men er bekymrede for at deres kærlighed ikke vil blive gengældt. "Undvigende" mennesker skyr intimitet og værdsætter uafhængighed over alt andet. Og undersøgelser viser, at de fleste mennesker er "trygge". 

De fleste mænd og kvinder ønsker virkelig et tæt, engageret forhold og vil ikke opføre sig alt for omklamrende eller forsøge at skubbe dig væk.

3. Du er fikseret på din eks

Læs også

6 forskellige sovestillinger: Det siger de om jeres parforhold

Det gør det svært at finde en ny partner, hvis du idealiserer din eks.

Dette er specielt et problem for "undvigende" personer, der skubber deres partner væk, fordi de føler ubehag ved intimitet. Men når først forholdet er slut, så kommer deres kærlighed op til overfladen, og de overbeviser sig selv om, at det mislykkede forhold havde været fantastisk. Derefter sammenligner de hver en ny person, de møder, med deres idealiserede eks. Og hvem kan leve op til det ideal?

4. Du tror kærlighed overvinder alt

Visse advarsels-signaler indikerer, at du dater en person med en "undvigende" attitude til intimitet - en person, der sandsynligvis ikke vil blive en tilfredsstillende partner. Sender han/hun dig blandede signaler? Fortæller din undvigende partner dig, at han/hun har brug for meget bevægelsesfrihed? Siger eller gør han/hun ting, der får dig til at føle det, som om du repræsenterer et slags "kompromis"?

Måske er det på tide, du bevæger dig videre.

5. Du holder fast i en situation, der aldrig bevæger sig udover dating-stadiet

Sidder du fast i et dødt forhold? Et forhold, som du ikke får meget ud af, men som du ikke kan afslutte? Jep, det kan være hårdt at afslutte et forhold. Til dels fordi sindet kontrolleres af det ældgamle parforholds-kredsløb, der opfordrer dig til at stå sammen med din partner. Når først du erkender det, så har du taget det første skridt på vejen til at afslutte et dårligt fungerende parforhold og bevæge dig videre.

Læs også

Forsker: Problemer i parforholdet er altid mandens skyld

6. Du låser dig selv fast med tanken om "den eneste ene"

Måske har du en ideel partner eller et ideelt forhold i tankerne og er fast besluttet på at finde det - og kun det. Hvis det er tilfældet, så kan det have lange udsigter.

At satse på "den eneste ene" er noget "undvigende" personligheder ofte gør, for at holde sand intimitet på afstand. I stedet for at vente på "den eneste ene", så det anbefales, at du ændrer din måde at tænke på: Vælg en person, lad ham/hende komme tæt på og gør ham/hende til noget specielt for dig.

7. Du er en drama junkie

Er du "afhængig" af højdepunkterne og nedturerne i ustabile forhold? Masser af mennesker er. De er tiltrukket af følelsesmæssigt utilgængelige personer, som får dem til at arbejde hårdt for ethvert lille tegn på kærlighed, imens de afviser personer, som er ægte og forestående, som kedelige. I sidste ende fører dette til at ligestille angst med kærlighed. Det er ikke bæredygtigt. Endnu værre er, at du lader trygge, kærlige personer passere dig forbi.

8. Du er bange for at blive afhængig

Nogle mennesker undgår engagerede relationer, fordi de er bange for at blive afhængige af deres partner. De mener, at folk skal bevare deres uafhængighed for enhver pris.

Den type forhold eksisterer simpelthen ikke. Vi er alle skruet sammen til at blive afhængige. Tricket er at finde den rigtige person at stole på.

Læs også

Her er 10 grunde til, at det er skønt at være single

9. Du synes du bør vente...

Nogle mennesker tror, at de simpelthen ikke er værdige, før de har tabt sig, samlet en vis sum penge sammen osv. Men der er ingen mening i at vente.

Hvis du er forsigtig med at kaste dig ud i det, hvilket specielt gør sig gældende for folk med en ængstelig attitude til forhold, så er det bedste, du kan gøre, at begynde at date på fuld tryk. Du kan finde den særlige person og forbedre tingeneundervejs.

10. Du tror gode partnere er en mangelvare

Hvis du sjældent dater, så vil du uundgåeligt investere en stor portion følelsesmæssig energi i enhver ny potentiel partner. Det er en sikker opskrift på skuffelser.

Det er bedre at møde masser af mennesker og gøre dig selv lidt mere hårdhudet overfor uundgåelige skuffelser. Bare bevæg dig ud i livet og mød nogle mennesker.

 

 

Dagens Gossip