James tager en for kvinderne: Skal have sex uden kondom i et år

Foto: Shutterstock.com

James smider kondomet i et år, og han gør det for at hjælpe både kvinder og mænd. Han skal nemlig teste en helt ny creme, som kan sørge for, at mænd ikke gør kvinder gravide.

Normalt vil man mene, at det er meget risikobetonet at dyrke sex uden et kondom, og det er det naturligvis også. Derfor er der også en risiko ved, at James Owens har sagt ja til at være forsøgsperson i en test, der på sigt kan aflaste rigtig mange kvinder.

I mange år er der nemlig blevet forsket i at skabe præventionsløsninger til mænd, så det ikke kun afhang af kvinder, og flere løsninger skulle efter sigende være på vej. Tidligere har vi skrevet om, at den mandlige p-pille er blevet testet succesfuldt, og muligvis ikke er længe fra at kunne komme på markedet, men nu er en endnu smartere løsning på vej.

Læs også

Succesfuldt forsøg - P-piller til mænd er på vej

Edinburgh-parret, 29 årige James Owens og hans kæreste Diana Bardsley på 27 er nemlig det første par i verden, der skal teste en helt ny creme kaldet NES/T. Cremen er det eneste præventionsmiddel, som parret må benytte sig af, og det skal de gøre i en periode på 12 måneder.

Påførelsen af cremen er meget simpel, og det skal ikke smøres på de nedre regioner, som man ellers kunne fristes til at tro.

“Jeg smører det på mit bryst og min skulder, og så tørrer det ind på tre til fire sekunder. Derefter smører jeg det på min anden skulder, og så er jeg klar til at tage tøj på og fortsætte min dag,” fortæller James til radioprogrammet BBC Radio 5 Live Breakfast.

Det kan få stor betydning for mænd og kvinder

I dag findes der mange forskellige former for prævention. Foruden kondomet har de dog alt sammen det til fælles, at det er kvinden, der skal benytte det. Den mest udbredte prævention er p-piller, men der kan være mange bivirkninger ved at tage dem.

Derfor vil det uden tvivl glæde rigtig mange kvinder, hvis produktet bliver godkendt, så mændene kan være med til at aflaste dem på det område.

“Ved at give mænd en mulighed, fjerner vi noget af den byrden, som kvinderne har, og giver samtidig mændene mulighed for at have mere frihed over deres prævention,” fortæller James’ partner, Diana Bardsley.

Dermed er det altså ikke kun kvinderne, som får noget ud af den nye præventionsform, det gør mænd også, da de med cremen ikke skal frygte for, at de ufrivilligt gør en kvinde gravid, hvis de ikke benytter sig af et kondom.

Cremen indeholder en blanding af progesteron og testosteron. Progesteronen skulle gå ind og stoppe sæden i at blive produceret, mens testosteronen går ind og opvejer det fald, der ville komme i mandens testosteron niveau. Dermed vil mandens sexlyst ikke blive påvirket af denne creme.

Der går nok længe før, at cremen kommer på markedet. I første omgang skal den testes i et år, og efterfølgende vil den skulle godkendes, før den kan gå i handlen.

Læs også

Livsfarlig temperatur rammer Europa: Her skal du IKKE tage på ferie

 

Dagens Gossip