Kvinder og manglende sexlyst – gode råd til at få dit sexliv på rette kurs

09/07/2021 15:00

Valdemar Lind

Sex og samliv
Foto: Annoncør
Foto: Annoncør
I en hverdag med stress, arbejde og daglige gøremål kan man godt føle, at livet kører lidt i tomgang, hvilket kan påvirke sexlivet. Og som vi alle ved, er sex en vigtig del af et sundt og aktivt liv.

Mest læste i dag

Denne artikel indeholder affiliatelinks

Men det er heldigvis muligt at få sexlysten tilbage – og det behøver ikke at være besværligt.

Sex er fantastisk, da man under samleje udskiller endorfiner, også kaldet ”lykke-hormonet”, og føler en dejlig lykkerus, når man har sex med en, man elsker. Men sex har ikke kun en påvirkning på vores fysiske velbefindende, et sundt sexliv er også vigtigt for at have et velfungerende parforhold.

Der er heldigvis hjælp at hente, og hvis du som kvinde oplever manglende sexlyst enten grundet travlhed i hverdagen eller naturlige forandringer i kroppen, har vi her nedenfor lavet en liste med 7 gode råd, som du kan overveje at prøve med din partner for at få sexlivet på rette kurs igen.

1. Kys

Noget så simpelt som at kysse hinanden mere kan være med til give sexlysten et boost. Ofte kan kys og fysisk berøring faktisk være mere intimt end sex.

2. Tilbring kvalitetstid sammen

Sluk for fjernsynet, læg telefon og tablet væk og brug kvalitetstid sammen med aktiviteter, hvor I nyder hinandens samvær.

3. Lad fantasien få frit spil

En nem måde at vække sexlysten er at fantasere og tænke på sex. Det kan føre til seksuel ophidselse, uden at det nødvendigvis skal føre til samleje.

4. Sov nøgen sammen

Put med hinanden, mens I er nøgne uden at tænke på sex. Den fysiske kontakt uden sex kan fremme lysten, og kan, hvis I føler for det i øjeblikket, føre til samleje.

5. Overrask din partner

Bryd den daglige rutine med små eller store overraskelser. For det kan nemlig påvirke sexlysten, når dagene ligner hinanden. Det bliver hurtigt kedeligt, så arbejd på at gøre jeres parforhold sjovere og mere spontant.

6. Fokus på forspil

Forspil er vigtigt. Så brug tid på at udforske hinandens kroppe og giv din partner opmærksomhed, der ikke er direkte samleje, før I begynder på det sjove.

7. Tilbring kvalitetstid - hver for sig

Det er vigtigt at give hinanden plads til at opleve noget spændende uden for parforholdet. Tiden og oplevelserne væk fra hinanden kan få jer til at værdsætte den tid, som I tilbringer sammen og tænde en ild i forholdet.

Giv din energi og sexlyst et boost med kosttilskud

Manglende overskud og træthed i løbet af hverdagen er dog en af de primære grunde til manglende sexlyst, og ved at give kroppen de rigtige vitaminer, mineraler og aminosyrer kan du give dit energiniveau og parforhold et vigtigt boost i retning mod mere sex og lyst.

Her er ViaHer Pro-kapsler og ViaHer-plastre fra webshoppen ShytoBuy to gode alternativer.

Plastrene fra ViaHer indeholder ginseng, gingko biloba og guarana, og skal bruges dagligt i en periode til at give øget energi og overskud i en stresset hverdag, så du som kvinde kan genfinde lysten til din partner. ViaHer Pro-kosttilskuddet indeholder naturlige ingredienser som B2-Vitamin, ginkgo biloba, ingefær og humle til energi og sexlyst. Både plastrene og kapslerne fra ViaHer kan give din krop de rigtige vitaminer, mineraler og aminosyrer til at komme på rette kurs i dit sexliv, så du og din partner kan nyde hinanden til fulde og finde lysten i sengen igen.

Både de naturlige tilskud og de 7 gode råd kan hjælpe med sexlysten og kickstarte parforholdet. For sex er en helt naturlig og vigtig del af et forhold, og når sexlivet knager, kan det påvirke intimiteten og parforholdet negativt. Men der er håb forude, og med den rette hjælp samt at tale åbent med din partner om problemer med sexlysten, kan I igen finde vej tilbage til et sundt og lystfuldt sexliv.