Lægens diagnose: Lisa fik hjerneblødning af oralsex

Foto: Shuttestock.com

Det siges at sex er sundt for helbredet, men i sjældne tilfælde kan det faktisk være farligt. Det kan Lisa i den grad skrive under på, da hun besøgte lægen efter en omgang oralsex.

Af og til kan sex være farligt. Enten fordi man kan risikere at blive smittet med en sygdom, eller fordi man simpelthen kommer til skade under et samleje. Det er dog de færreste, der er klar over, at noget så ‘uskyldigt’ som oralsex faktisk kan medføre noget så farligt som en hjerneblødning.

Det hører naturligvis sjældenhederne til, men der er en risiko for, at det kan gå rigtig galt, og det erfarede Lisa Henderson på egen hånd, da hendes partner lå mellem hendes ben og tilfredsstillede hende. Pludselig følte hun en kraftig smerte i hovedet, som var hendes kranie ved at dele sig, og smerten fortsætte den efterfølgende morgen, selvom hun havde forsøgt at lindre det med smertestillende medicin.

Læs også

Læger advarer kvinder mod trend: Stop med at rense jeres tissekoner med agurk

Hun regnede i første omgang med, at det var en stressrelateret hovedpine, da hun ikke havde noget arbejde, men hun valgte alligevel at søge læge. Da hun ankom til lægen, fortalte hun om, hvad der var foregået op til hovedpinen, og der fik hun den noget overraskende besked, at hun havde pådraget sig en hjerneblødning. Hun blev derfor hastet til Royal Free Hospital i London.

Derfor kan sex være farligt

Det er kun i yderst sjældne tilfælde, at det vil gå så galt under sex, at man pådrager sig en hjerneblødning, og det behøver ikke engang være en særlig voldelig omgang. Lisa fik at vide af hendes læge, at det ikke er unormalt, at der bygger sig et pres i ens blodkar i hjernen under sex, men til gengæld er det sjældent, at disse blodkar pludselig sprænger.

Hos Lisa mente lægen, at hun fik en brist i en hjerne aneurisme grundet det pres, som den seksuelle handling fra hendes partner opbyggede. I første omgang tog hun beskeden meget roligt, og hun var så flov, at hun ikke turde indrømme årsagen til hendes meget bekymrede far, hvor hun fortalte, at det var opstået grundet hård fysisk træning.

Hendes forlegenhed blev dog erstattet med bekymring, da der pludselig var snak om, at hun havde fået en lumbalpunktur.

“Det var snak om, at det kunne være en lumbalpunktur, og det var først der, ved tanken om, at der skulle en nål ind i min rygsøjle, at frygten tog over for min forlegenhed,” fortæller hun i sit indlæg til britiske The Guardian.

Hun fik foretaget flere scanninger, og kunne heldigvis ånde lettet op over, at hendes læge havde taget fejl. I stedet fortalte doktoren på hospitalet, at hun havde fået en sexhovedpine.

“I takt med at den seksuelle spænding øges, kan trykket opbygge sig og forårsage en sløv smerte bag på hovedet,” lød lægens besked fra Lisa. Han fortalte ydermere, at smerten kunne stå på i noget tid, men at det ikke ville være noget, hun ville opleve hver gang. Hovedpinen stod dog på ret længe.

“Hovedpinen varede i et par måneder, og her 18 måneder senere, har vi stadig fantastisk sex, og jeg har ikke haft behov for at skulle vende tilbage til skadestuen endnu,” slutter hun i sit indlæg.

En hjerneblødning er ikke den eneste risiko ved oralsex. Herunder kan du se, hvad der ellers kan ske, hvis man går ned på sin parner.

Læs også

Derfor kan det være livsfarligt at slikke din kærestes tissekone

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip